View Single Post
Staro 07.09.2007., 16:48   #21
lucijan
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor daigu Pregled postova
Moraš napraviti "ad-hoc" wireless konekciju i na laptopu i na Voice Messengeru. Što se tiče izlaženja na net, ali da su notebook i pda spojeni preko wlana, to će na MW6 standard platformi ići malo teže. Najjednostavnije ti je da USB-om ili preko bluetootha spojiš IPAQ, Odeš na Start->Internet Sharing pa na PC connection odabareš kako si spojio IPAQ i stisneš connect. I šibaš na net, bez ikakvog naštelavanja. Za ovo ti ne treba ni ActiveSync
Komp mi je spojen preko routerna na net (komp>switch>dsl modem) pa sam mislio napraviti ad-hoc mrezu s lapom i Voice Messengerom. Napravim wlan profil na laptopu i Voice Messengeru, no i dalje mi ne net ne sljaka (makar pise connected), moguce da mi laptop zbog nekog razloga blokira izlaz na net (vjerojatno neki firewall ili sl.) . Doduse, preko routera s wlanom mi je radilo..

Bluetooth nemam na lapu, ali mozda budem uzeo BT stick.
Citiraj:
Preko setup asisstanta se namještaju parametri za ugrađeni VOIP klijent, ne za fring.
Ma jasno mi je to. Mozda sam se krivo izrazio. Zanima me da li mogu preko fringa nekoga zvat tko ima google talk klijent na racunalu, bez nastimavanja VOIP klijenta preko setup asisstanta (tj. da li fring ima u sebi voip klijent?!)
Malo sam novi u tom podrucju, a bilo bi mi zgodno nekog povremeno nazvat na google talk, dok sam npr. u gradu spojen na wlan.
Citiraj:
Ideš u Start->Settings->Connections pa stisneš Menu->Advanced, pa za internet konekciju odabareš wlan. Međutim, ja nisam uspio još skužiti kako preko wlana bez proxy servera browsati na net-u. Teoretski ako u wlan postavkama staviš network type "Internet" onda bi on trebao izaći bez proxy servera na net. Međutim ovo ne ide iako sam probao pingati van pa ide. Ako odabereš "Private/work network" onda u Conection manageru trebaš postaviti parametre konekcije za proxy sever gdje odabereš da ti proxy služi za spajanje preko httpa iz "Private/work network" na "Internet". To je tako jer microsoft valjda smatra da svaka poslovna mreža ima proxy server. Probao sam staviti wlan na "Private/work network" ali sa url exceptionom (http://*/*). Što znači i u mreži možeš odrediti na koje adrese da ti ide bez proxy-ja, i ništa. Pa sam uočio u Registry-ju da fali ključ DhcpDefaultGateway, pa ako iPAQ dobiva adresu od routera to bi značilo da neće znaći kako izaći van iz vlastitog subneta. Međutim, ni to nije pomoglo. WM6 standard ne nudi velike mogućnosti kontrole iz sučelja, konkretno za wlan konekciju ako si želite staviti statičku adresu morate kopati po Registry-ju.
Ali kao što kaže MaliMo, ovo je samo bolji mobitel a ne PDA. Kupite si HTC kada na njega stave WM6 Professional ako želite nešto više...
zahvaljujem na pomoci (tebi, i MaliMo) i savjetima.

Prvi PDA koji sam imao ('davni' COMPAQ iPAQ 3970) bio je PDA u punom smislu te rijeci (za ono vrijeme naravno), no kako je doslo vrijeme da zamijenim svoj t68i mobitel, odlucio sam uzeti ovaj Voice Messenger, pa sada tu prckam malo s njim Nazalost, iznos s kojim sam raspolagao bio je ogranicen, pa sam uzeo ovaj uredjaj, umjesto HTC.. No i moji zahtjevi su sukladni uredjaju kojeg sam uzeo, pa zato ne ocekujem cuda, ali za sada mi se svidja odnos cijene i dobivenog.
lucijan je offline   Reply With Quote