View Single Post
Staro 07.09.2007., 00:13   #77
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Montaza Ultre 120 na Asus P5K

Ponukan reakcijama ljudi kojima se ovaj (pre)teski cooler pomicao kad bi stavili plocu u vertikalu, te lose nalijegao na CPU zbog slabog pristiska kriznog ucvrscivaca na bazu coolera (spominjali su se primjeri umetanja novcica izmedju), ja sam presao na malo fool-proof rjesenje - sajbica od tvrde gume. Tako sam dobio jak pritisak, ali svejedno imam dozu sigurnosti da se nesto ne osteti ili pukne. Guma je 3mm.

Namucio sam se dok sam zavidao dijagonalne vijke na krizniku. Zbog umetnute gume, stoje malo poviseno i treba jednom rukom deformirati krakove i pritisnuti prema dole, a drugom zavidati duge vijke s oprugama, koje imaju tendenciju odletiti u oko, nos, usta ili neki drugi vitalni organ.

Nakon montaze, ostao sam sokiran "omjerom snaga":

Mjesta ima kao u prici, iako sam bio sumnjicav, zbog ogromnih heatpipova i visokih hladnjaka na ploci. Ovako to izgleda oko socketa.

Inace, ova Zalman STG term. pasta je daleko najvise user-friendly od svih koje sam dosada koristio (skoro sve AS, Titan i Chilltec). Nanosi se kao lak za nokte - malim kisticem u bocici. Dovoljno je gusta da se ne razlijeva uokolo, a opet rijetka da se lako nanosi. Nije provodljiva. Kakve su performanse, vidjet cemo za par dana.

Toliko za sada, do vikenda kad uhvatim vremena sve to pobacati u Monolita i konacno zavrsiti jos jednu fazu.