View Single Post
Staro 06.09.2007., 17:42   #13
Mali Mo
Registered User
Moj komp

Mali Mo's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Posjedujem HP 514 več neko vrijeme.. Moje osobno mišljenje nakon nokie 9500 ovaj iPAQ me nije baš nešto pretjerano impresionirao. Možda samo navika na symbian.. Moje mišljenje o samom uređaju:
Ovako WM6 super radi.. no veliko ograničenje, mana i nedostatak mu je mali ekran.. zato sta je dosta aplikacija napravljeno za klasični iPAQ koji ima veči ekran pa se aplikacije nevide u cjelosti, sve na ekranu je podosta sitno.. što nekom lošijeg vida (tipa ja) ponekad predstavlja problem.
tipkovnica je ok, tu nemam bas nikakve posebne primjedbe..osim sto su tipke blizu jedna druge pa treba vremena da se navikne na samu tipkovnicu..
WiFi je dosta slab..barem meni koji sam na nokii imao puno veci domet, dok na HP514 čim se maknem 3m od kuče veza već prekida.
Navigacijske tipke su u početku podosta nespretne.. pa također treba vremena da se navikne na njih.. kao što več rekoh sve je dosta zgusnuto i sve tipke su tik jedna do druge.. Ovaj smartphone bi svrstao više u neku multimedijalnu klasu.. jel slušanje mp3ca preko stereo bluetooth slušalica mi je jedini pravi užitak kod ovog uređaja.. dobar organiser i kalendar tu nemam primjedbi, par aplikacija za passworde pinove i te pizdarije, messenger, i to je uglavnom to što se ljepo može koristit na ovom aparatu.. Live search je zanimljiva aplikacija..no zahtjeva internet što je negdje u autu preko gprs-a podosta skupo, mape su pregledne i vidi se svaka malo veća ulica. Korištenje GPS-a uz gps bluetooth reciever je također zadivljujuče dobro, uz dobru aplikaciju za sam uređaj. Baterija 1100mAh dugo dura, meni osobno 4-5 dana ovisno o vremenu razgovora,broju poslanih mailova, a i s obzirom da u prosjeku 3h dnevno slušam mp3 trajanje baterije je odlično. Moje konačno mišljenje o aparatu je da nije nikakav poseban uređaj več samo malo bolji, napredniji mobitel.

1)
kako spojiti HP 514 sa laptopom preko WiFi.. odes settings> Connections> Wi-Fi, tamo kliknes new, upišeš network name, ispod imaš network type, tu prebaciš na private network/Work Network, i na kraju chekiras this is a device to device (ad-hoc) connection.. i to ti je cjela mudrost

2)
VOIP nisam probao..

3)
GPRS: e sad ja također nisam našao kako isključit gprs bez da pobrišeš sve postavke.. odeš u GPRS di su ti upisane postavke i kreiraš novu konekciju potpuno praznu da se nemože spojit preko nje na internet.. zatim odeš natrag u settings> connections, i kad se pozicioniraš na gprs klikneš menu>advanced, tu ti je sve postavljeno na automatic, prvi box ti je internet connection i u njemu sa automatic prebaciš na tu praznu postavku preko koje ti se neče connectat na net.. ja sam tražio al drugog riješenja nisam uspio nači

Zadnje izmijenjeno od: Mali Mo. 06.09.2007. u 17:58.
Mali Mo je offline   Reply With Quote