View Single Post
Staro 05.09.2007., 00:50   #48
Th3 Cl4n5m4n
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Idalje ostaje misterij šta je to na 12GB.

Dakle... OS imam 4.5GB ( ajmo reći ). a SP ima 12. Što će reći da je SP gotovo 3 puta veći a to nam samo govori koliko su propusta imali pri izlasku Viste. mada ih ja osobno nisam oliko uočio ( osim što nikako otkriti šta to Vista stalno neki ku**c prćka po HDD-u ali ajde ).

Dizajnom je lijepša od XP i podržava puno programa koji su radili na XP ( meni jedino nije htio drivre za printer HP D2360 primiti koji su za XP ). U ovo se podrazumijeva i da je probana mogućnost da se kompatibilnost programa stavi sa Viste na XP+SP2. Navodno i Cannopus edius ne radi na Visti a nema "besplatnih2 verzija pa mi nije pogodno prelaziti na Vistu ali siguran sam da će uskoro biti " besplatnih " verzija. Besplatno = trial naravno.

Smatram da je za Vistu jakooo dobro imati Wide Screen monitor kao bi omogući da dok normalno radite, surfate Net-om ili bilo šta da vam gadget-i sa strane ne smetaju a u njih možete zaista korisnih stvarčica staviti. na 17" CRT-u kojeg ja imam zaista nije za korisitit gadget-e i recimo mozillu ili bilo šta.. zauzimaju previše mjesta.

Ali evo.. nadam se iskreno da će Vista biti još bolja nego sada pa da vidimo kako će to funkcionirati. Sretno MS-u i sretno svima korisnicima
Th3 Cl4n5m4n je offline   Reply With Quote