View Single Post
Staro 04.09.2007., 22:21   #6
Nemo
Premium

Datum registracije: Mar 2005
Vidi što se tiće zamjenske tinte ja sam ju koristio par godina na Canon i560 i sve je radilo OK do prije tjedan dana kada mi je izgleda skiknula glava tj. začepljene su neke mlaznice crne tinte i ja sam ju probao propiriti, oprati catridge i sl ali nije proradila. Vjerovatno je odradila svoje tko zna koliko je buntova A4 papira prošlo kroz taj printer i isplatio se.
Što se tiće tinte imaš opciju da kupuješ zamjenske catridge iako je to više svojstveno za Epsone, drugo da si špricaš injekcijom tintu u catridge i treće skuplje da kupiš onaj eksterni sustav sa silikonskim cjevčicama i vanjskim tankovima pa da te boli briga na duži rok za razinu tanka.
Kod tinte, a osobito zamjenske je bitno da se printer upali barem 1 tjedno da prodje kroz dizne.
Što se tiće printanja fotki, original tinta + original papir daju optimalne rezultate i imaju provjerenu trajnost. Ja sam printao zamjenskom na Canon papir i bio sam zadovoljan s obzirom da je taj moj printe crna + 3 boje.
Neki mi savjetuju da kupim Epson jer kao on ima trajniju glavu i može izdržati više ispisa ali sve je to klimava teorija. Činjenica je da Epson R256 je nešto jeftiniji od Pixme ip4xxnešto i da ima više boja što bi trebalo jamčiti finiji ispis kod fotki.
Ali Canon je najpovoljniji na tržištu sa ovim A3+ printerom. Ja to gledam kao svoj i560 (4 boje) i vjerovatno još bolji a imaš ispis A3 koji nije da mi treba svakodnevno ali mislim da bi trbao moći ispljunuti dobru A3 fotku. Po meni je puno važnije iskalibrirati LCD i ispis nego da printer ima 100 boja.
I da, ako ideš na zamjensku tintu, bilo bi dugoročno dobro kupiti eksterni tank, ali ne bušiti poklopac već blokirati onaj senzor poklopca i progurati cijevi unutra te kada se catridgei isprazne do npr 1/4, iprati ih tekučinom za čišćenje (da ju ispljuju - propire jer su različite tinte) i onda printati na zamjensku.
Time bi se izbjegle te peripetije sa tim novim chipovima.
2. opcija bez tankova ako su preskupi je da isto tako dok chip ne signalizira da je prazan i ukoliko ga se vađenjem iz printera ne stigmatizira pa da javlja da je prazan, da se isperu catridgei i žrtvuje malo original tinte i pičiš zamjensku.

Inače 2xxx kn za A3 + printer je stvarno najpovoljnije. Epson je puno skuplji a od HP zbog prijašnjih iskustava s tintom vjerovatno neopravdano zazirem jer ga hvale.

tolko od mene
Nemo je offline   Reply With Quote