Dečki, u današnje vrijeme više nema da nekoga više voliš. Odredi cijenu koju misliš dati za CPU+MBO i odaberi najbolje. Vi plaćate, a ne oni da bi još gledali tko je draži.
AMD je koliko toliko u prednosti u low konfama zbog jeftinih, a dobrih matičnih ploča (sa poprilično opreme ako mogu nadodat, mada je to danas sve tu negdje). Veće cifre se više ne isplate te je tu C2D u velikoj prednosti.
AM2 je u prednosti također što ne moraš sa svakom generacijom mjenjati matičnu ploču. Točnije ne forsira da jedan chipset (matična ploča bolje govoreći) podržava neki proc, a drugi iste arhitekture ne. Mada je sve stvar BIOS-a.
OC ili ne OC, svejedno. Na AM2 se može pri niskim ciframa uštediti naprema C2D, a dobiti kvalitetniju ploču, a opet - kolko para toliko muzike. Nije sve u OC-anju.
A opet, neovisno o rezultatima nadolazećih procesora iz K10 serije, postoji velika šansa da će isti procesori ići na trenutni "obični" AM2 socket (naravno, ništa se nezna točno dok ne izađe).
Mora se malo sagledati svi aspekti. C2D je brži, ali pod koju "cijenu" i tu ne mislim samo na financije...
Osobno, sve iznad 3600+/4000+ po meni se ne isplati, kod AMD-a. Sa suprotne strane, E21x0 može pošteno istoga naprašiti, ali se dobije razlika od 200-300kn u kvaliteti matične. Pogotovo ako se imaju neki posebni zahtjevi poput više PCI slotova radi osobnih potreba. I čipseti za AMD su po meni nekako ujednačeniji, dok Intel pak tu previše gura svoju volju...
Mada, ako već gledaš cijenu od oko 800kn za proc, definitivno Intel i njegov E4300/E2180 + Gigabyte-ica neka.