View Single Post
Staro 04.09.2007., 14:21   #7
horizon
Premium
Moj komp
 
horizon's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 109
Ja cisto sumnjam da je problem u strujanju zraka.
Na prednjoj strani imam 14cm vent koji upuhuje zrak i usput puse direkt po hardu (prednja strana je cijela mesh sa onom spuzvicom protiv prasine.
Onda na bocnoj strani imam 25cm vent koji puse po cijeloj ploci a tako i po cpu ventu.
Iza nemam ventova, ali je tamo rupa di stanu 2x8cm ventovi, pa mislim da i ovak cisto dovoljno moze izlazit (mogu rukom osjetit zrak kako struji prema van iako nema ventova)
Kuciste je hladno na dodir za razliku od onog na starom kompu koje zna bit topljikavo sa strane.

Pricao sam s jos jednim covjekom koji ima q6600 i njemu je u full loadu sa stock coolerom na tocno 58, a meni se skuzio sam penje i i preko (na65 sam prekinuo)

Cudno mi je samo sta se sve to dogodi jako brzo, popne se sa 45 na 65 za 2 minute renderiranja, i spusti natrag za 20 sekundi idle-a
Evo charta iz speedfana, tocno se vidi pocetak i kraj renderiranja (od 2 min)ž

http://i187.photobucket.com/albums/x...mperatures.jpg

Promjenit cu cooler ako nista drugo ne pomogne.
Daj mi recite koliki tocno dio gornjeg dijela procesora mora bit pokriven pastom, probat cu to zamijenit, onaj sticker (koji nije vise gore sam da se zna) je pokrivao samo manji dio u sredini a to mi je cudno

Edit by mod:

Budući da još uvijek ima dosta modemaša ili korisnika sa slabijim ISDN/DSL paketima: Kod postanja slika koristite thumbnails ili sliku stavite u zip. Ako već stavljate sliku da se odmah učitava veličina ne smije prelaziti 50k. Za neke specifične stvari gdje je poželjno vidjeti veću sliku (rezultati overclocka ili game screenshot) zamolite moderatora ili admina da otvori poseban thread za to sa jasnim [56k warning] upozorenjem. Isto [56k warning] upozorenje je potrebno staviti i kod postanja linkova koji vode na stranice sa "težim" slikama ili videom.

http://forum.pcekspert.com/faq.php
horizon je offline   Reply With Quote