View Single Post
Staro 04.09.2007., 10:50   #4
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
ovako windowse riješio,fakat prelagano,thx
kodeci super,ali ovo s particijama me muči instalirao sam taj ntfs,ali kada odem
Applications>System Tools>NTFS configuration tool.,tamo postoji link,ali kada kliknem ništa se ne događa,a i nije mi jasno gdje je nestala fat32 particija,kaj je ne bi negdje trebao vidjeti?????
moze screenshot NTFS configuration toola
neznam sto je s FAT32 particijom (najvjerojatnije nije mount-ana)

Citiraj:
a i ne kužim di se mogu pogledati ove linuxove particije,pretpostavljam da bi sve osim swap negdje trebao vidjeti???e da i kada sam dignuo linuxe je desktop bio prazan......
linux nema isti nacin prikaza particija i diskova kao windowsi. na linuxu particija na koju si instalirao sustav (nesto kao C na windowsima) ja osnovno polaziste (zove se root i njezina putanja je /)ona sadrzi sve ostale particije. ja npr. imam jednu particiju na kojoj drzim sve podatke i instalirane programe (/home, probaj u file manageru, kod tebe je to samo folder na root particiji)
malo detaljnije o tome ovdje
kada sam ja pokusavao otvoriti tu stranicu nije radila, ali zato google cache je.

Citiraj:
EDIT:što znači da SMB i NFS serveri nisu instalirani???na to sam naletio negdje,važno??
to su servisi koji omogucuju file sharing (SMB s windowsima)
share-ovanim fileovima na mrezi mozesh pristupit i bez tih servisa, oni ti trebaju kad ti hocesh nesto share-ovat

da rijesimo situaciju s diskovima postaj sto ti izbaci kad upishesh ovo u terminal
Citiraj:
sudo fdisk -l
danij3l je offline   Reply With Quote