View Single Post
Staro 04.09.2007., 10:31   #6
q-man
Daedra worshipper
Moj komp

q-man's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
pozdrav, horizon!

ja sam imao isti problem kada sam kupio q6600 proc i p35-dq6 MBO. Pitao sam na cv forumu i ozy mi je rekao da promjenim vent na procu.

učinio sam slijedeće: kupio sam big typ hladnjak (330kn vemil) ali je bio toliko velik da sam morao rezati stranicu kutije. to je na kraju ispalo kao dobar potez jer sada je vent kulera djelom vani i vuče potpuno friški hladni zrak izvana kojeg upuhuje kroz rešetke hladnjaka procesora što poprilično dobro hladi. Taj big typ je napravljen tako da je temperatura s proca odvođena pomoću šest toplovodnih cijevi na rebra hladnjaka koji je odmaknut od proca i mbo i svega unutra da ne zagrijava dodatno okolinu. onda sam kupio dvanajsticu sistem vent (48kn vemil) i stavio tako da baca zrak iznutra van. smjestio sam ga na pola puta između proca i čipseta mbo. Drugi sistem vent šesticu sam stavio da izbacuje zagrijani zrak s grafe. Pokušao sam složiti čim efektniju struju zraka koja se kreće brzo i donekle ciljano.

rezultat je više nego dobar. sve mjerene temperature su se spustile od 15 do 25 stupnjeva . proc pod punim opterećenjem više nije na 80 nego na 55-60. najbolje se vidi na mbo.
q-man je offline   Reply With Quote