Znam da već ima tema vezanih za daljinske upravljače i IC receivere, ali mene konkretno zanimaju ova dva programa koji su jedni od najboljih za taj primjer upravljanja kompom. Probao sam ih još nekoliko i neki su ili siromašni opcijama ili uopće ne rade s IC receiverom iz Buga.
Budući da sam uICE koristio jako davno, prije sigurno dvije ili više godina, skoro sam u potpunosti zaboravio kako se konfigurira. Danas kad sam ga opet instalirao, malo po malo mi naviru sjećanja. U kratkom roku sam ga opet prokužio i za sada namjestio daljinac za kontroliranje MediaMonkeya i IrfanViewa te pomicanje miša. Kako su prolazili sati druženja s njim, počeo sam otkrivati neke bugove, a ne sjećam se uopće je li ih i prije bilo ili nije. Za sada me muči ovo:
- nestajanje task bara nakon neodređenog vremena pa se moram ponovo logirati
- isključivanje clear typea na dijelu ekrana gdje se pojavi OSD
- opcija
Leave window fokus after keystroke baš i ne radi najbolje
- sporo primanje uzastopnih naredbi (moram pričekati sekundu-dvije prije stiskanja druge tipke)
OSD mogu isključiti, ali ovo ostalo je već malo veće sranje.
Girder sam probao (verziju 3 i 4), ali nikako ga ne mogu upogoniti. Jednostavno je prekompliciran, ima hrpu plug-inova i ne mogu se snaći više iako sam i to nekad znao... Uopće ne prepoznaje receiver, čak ni s onim Igor SFH56-device plug-inom.
TV mi uskoro leti van iz sobe i sve ću gledati na LCD-u pa mi nije baš zgodno ustajati se iz kreveta za svaku glupost. Ako netko ima kakav savjet u vezi gore navedenih problema ili preporuku za neki drugi, ali jednako funkcionalan program, volio bih ga čuti.
Unaprijed zahvaljujem.