Citiraj:
Autor Imagine
Prvo malo je bezobrazno što si onako u prvom postu zabranio/ogradio se od svih mogučih negativnih komentara a ostavio mjesta samo za slušat hvalu kako je to sigurno zakon....
ja nisam nešto tako čuo a da ti budem iskren gledajuči slike i čitajuči opise pretpostavljam da je horor.
Na drugu stranu pošto povremeno pročitam koje oduševljenje s tim Z-550000 nebi mi smetalo čut to JEDNO čudo kad bi vidio normalan raspored zvučnika u prostoru te onako pomalo nemarno postavljen sub po sredini sobe (ma može i drugdje ali samo da nije nabijen u neki kut ili kao što se to gura ispod stolova)
Ali pošto si jasno pokazao što ti je važno a pri tome mislim na količinu basa , drmanja i galame bio bi stvarno idiotluk da od nekog dobijaš audiofilske komentare ili nedajbože kako bi ti bilo bolje da si za xy kuna kupio nekakvi hifi sistem.
Svi mi imamo neke svoje demone te sanjamo o ovom ili onom / baš moramo imat neke stvari a netko nam može trubit vječno s razlozima protiv jer demoni su demoni a u ovom slučaju 2 sustava su 2 a zamišljanja kako rade 4 su sigurno nešto posebno što ti ne izlazi iz glave
Znam da su ***eni ti demoni ,u ovom slučaju demon uguravanja šta više tih sustava u šta manji prostor ali poslušaj ....Kad su ljudi oduševljeni basom (ostavimo audiofile sa strane) nisu oduševljeni dubinom za što subvuferi na prvom mjestu i služe ,več su oduševljeni količinom te mogučnosti izdignutosti tog djela frek. spektra u odnosu na ostatak ...ustvari oduševljenost dolazi npr. od onog filinga kick basa i lupanja u prsa pa je besmisleno patit za subvuferima koji mogu odsvirat 20 hz. U pravilu ljudi mješaju izdignutost višeg basa poput 80-100Hz s njegovom dubinom za što su velikim djelom krivi proizvođači zvučnika koji koriste taj efekt za kompenzaciju nemogučnosti određenih jeftinijih zvučničkih konstrukcija da odu duboko.
čemu ovo piše i šta ustvari pišem ?
Želim ti reči kako vjerujem da ti ustvari nije potrebno nešto što če se spustit što dublje jer bi bio zadovoljniji s nečim što je krače za kojih 10 hz od tih logi subova al opet to što radi može odradit da doslovno pošteno razvali par tih logi subova za sličnu cijenu....
Npr. napamet gledajuči ako ispod stola uspiješ ugurat ovako nešto i uposlit nekakvo PA pojačalo u mostu kao nešto od ovoga (ili čak nešto normalnije poput tog što je ugrađeno u taj Logi sub) mislim da bi te bilo strah i upalit tako nešto a kamoli sjest manje od po metra blizu nečeg što je sposobno za max 124db/1m....
sječaš se scene kad je M.J.Fox u povrataku u budučnost s malom električnom tamburicom vrtio sve potenciometre na max ispred onog ogromnog zvučnika ....
btw, ne zahebavam nimalo nego ti dajem nešto za razmislit
@Vido, sad te shvačam - da se nisi izrazio 'kanal' misleči na jack izlaz nebi ni došlo do moje zbunjenosti 
inače ja imam staru ploču s drajverima za zvuk koje sam dobio na CD-u kad sam je kupio u dučanu i to nema nikakvih mogučnosti 'šetanja/swapanja' izlaza več samo 3 jacka ; stereo/frontovi ,stražnji te centar/sub .
|
Woow, čovječe, polako...
Prvo, ovo sam stavio tu čisto da podijelim svoje oduševljenje s ostalima... U prvo postu sam se samo ogradio od komentara tipa što sam mogo s 5 soma kuna... Ne svih loših kritika, samo te jedne...
Druga stvar, nisam tebe nigdje napao, i možda krivo shvaćam tvoj post, ali ti si očito ogorčen jer misliš da se ja ovime hvalisam....
Tu si našibao gomilu podataka koji meni i onako neće promijeniti mišljenje...
Da ti pojasnim... Ja sam dobio prvi Z5500 na poklon od roditelja.... Bila mi ga je želja imati ga kao i mnogima koliko vidim... S obzirom na moje tadašnje i sadašnje novčane mogućnosti, to je bio iber ibera šta sam moga imati (budući da sam prije bio impresioniran zvučnicima po 300kn)... Hi-fi sistemi su mi tada bili kao i tebi kupnja Buggatija sada... (bezveze lupam, samo hoću dočarati situaciju...)
I full sam zadovoljan s njim i nisam imao pretjerane potrebe za drugima... Ali iz znatiželje, a i same želje prema tome da imam nešto što nitko drugi nema, kupio sam još jedne...
Misliš da sam bahat jer imam dva sistema, ali postoje ljudi koji daju i više para za hi-fi sisteme, a nemaju ništa posebno, samo šta ih nitko ne smatra bahatim....
Quad nije samo moja ideja, a radimo ga zato da napravimo nešto što još nitko nije... Barem ja to nisam našo na netu...
To ti je isto kao i razlika između sljedećeg:
Dođe frajer s ferrarijem na 402 street race i napravi 11 sekundi (lupam)...
I onda iza njega stigne frajer s fićom i napravi 13 sekundi....
I ko je sad veći frajer....
Nemoj sad ovo pročitati kao to da ja hoću ispasti čim veći frajer, ali imam jednostavno dva sistema, koja i da prodam mogu dobiti nekih 3000-3300kn i šta s tim... Opet mi ne izađe neki opaki hi-fi koji će raditi bolje ono šta ja očekujem od zvučnika...
Što tko očekuje od zvučnika, to je individualno... Ja znam također puno o svemu, i u prosudbi kod kupnje zvučničkih sistema me ne sputava (prosuđuje) znanje o tome, već upravo ono šta ja želim i šta mogu kupiti....
NHF, ako sam te uvrijedio nečim ili šta, ali ti si mene prvi napao tu...