View Single Post
Staro 03.09.2007., 16:07   #30
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Wink

Citiraj:
Autor geniusboy Pregled postova
Ma da, ok bilo bi bolje staviti jedan jači sub, ali to je sa 3-4 suba je već bila ironija...
...........

A da, rupa na prvom subu je okrenuta prema stolu, ali ne mogu to složiti drugačije a da ljepše izgleda, a ovako još više trese stol...
Prvo malo je bezobrazno što si onako u prvom postu zabranio/ogradio se od svih mogučih negativnih komentara a ostavio mjesta samo za slušat hvalu kako je to sigurno zakon....

ja nisam nešto tako čuo a da ti budem iskren gledajuči slike i čitajuči opise pretpostavljam da je horor.
Na drugu stranu pošto povremeno pročitam koje oduševljenje s tim Z-550000 nebi mi smetalo čut to JEDNO čudo kad bi vidio normalan raspored zvučnika u prostoru te onako pomalo nemarno postavljen sub po sredini sobe (ma može i drugdje ali samo da nije nabijen u neki kut ili kao što se to gura ispod stolova)

Ali pošto si jasno pokazao što ti je važno a pri tome mislim na količinu basa , drmanja i galame bio bi stvarno idiotluk da od nekog dobijaš audiofilske komentare ili nedajbože kako bi ti bilo bolje da si za xy kuna kupio nekakvi hifi sistem.
Svi mi imamo neke svoje demone te sanjamo o ovom ili onom / baš moramo imat neke stvari a netko nam može trubit vječno s razlozima protiv jer demoni su demoni a u ovom slučaju 2 sustava su 2 a zamišljanja kako rade 4 su sigurno nešto posebno što ti ne izlazi iz glave
Znam da su ***eni ti demoni ,u ovom slučaju demon uguravanja šta više tih sustava u šta manji prostor ali poslušaj ....Kad su ljudi oduševljeni basom (ostavimo audiofile sa strane) nisu oduševljeni dubinom za što subvuferi na prvom mjestu i služe ,več su oduševljeni količinom te mogučnosti izdignutosti tog djela frek. spektra u odnosu na ostatak ...ustvari oduševljenost dolazi npr. od onog filinga kick basa i lupanja u prsa pa je besmisleno patit za subvuferima koji mogu odsvirat 20 hz. U pravilu ljudi mješaju izdignutost višeg basa poput 80-100Hz s njegovom dubinom za što su velikim djelom krivi proizvođači zvučnika koji koriste taj efekt za kompenzaciju nemogučnosti određenih jeftinijih zvučničkih konstrukcija da odu duboko.

čemu ovo piše i šta ustvari pišem ?
Želim ti reči kako vjerujem da ti ustvari nije potrebno nešto što če se spustit što dublje jer bi bio zadovoljniji s nečim što je krače za kojih 10 hz od tih logi subova al opet to što radi može odradit da doslovno pošteno razvali par tih logi subova za sličnu cijenu....

Npr. napamet gledajuči ako ispod stola uspiješ ugurat ovako nešto i uposlit nekakvo PA pojačalo u mostu kao nešto od ovoga (ili čak nešto normalnije poput tog što je ugrađeno u taj Logi sub) mislim da bi te bilo strah i upalit tako nešto a kamoli sjest manje od po metra blizu nečeg što je sposobno za max 124db/1m....

sječaš se scene kad je M.J.Fox u povrataku u budučnost s malom električnom tamburicom vrtio sve potenciometre na max ispred onog ogromnog zvučnika ....

btw, ne zahebavam nimalo nego ti dajem nešto za razmislit

@Vido, sad te shvačam - da se nisi izrazio 'kanal' misleči na jack izlaz nebi ni došlo do moje zbunjenosti
inače ja imam staru ploču s drajverima za zvuk koje sam dobio na CD-u kad sam je kupio u dučanu i to nema nikakvih mogučnosti 'šetanja/swapanja' izlaza več samo 3 jacka ; stereo/frontovi ,stražnji te centar/sub .