Citiraj:
Autor domy_os
Zašto ne? 
|
Misliš zašto se ne osječam blesav, jel ?
Pa najvjerovatnije zbog toga jer mi je oduvjek bilo na neki način neupitno da se stereo signal sastoji od dva zasebna / neovisna kanala tj. lijevog kanala i desnog kanala...
tako da na mene najblaže rečeno zbunjujuče djeluje informacija o nekakvim drajverima s kojim se može namjestit da iz svakog kanala izlazi stereo signal.
Na drugu stranu ja imam relativno stariji komp koji je spojen normalnim načinom kao stereo izvor (to kod kompova ide preko 'jack-činč adaptera' -
vidi sliku pozadine mog kompa ako zvuči najasno) pa je moguče da nisam u toku.
Jel se u zadnje vrjeme nešto novo izmislilo/promjenilo pa putem samo jednog kanala ide stereo informacija putem nekih kompleksnih softverskih algoritama ,kodera,dekodera itd.......
pogledaj samo npr. S/PDIF gdje 'jednom žicom' putuje cijeli kupus raznih kanala.
Malo oftopika al ne mogu da ne vidim jesam li totalno promašio svjesnost o nekim drajverima koji stvaraju neki novi način prebacivanja audio signala ili Vido piše stvari van pameti?
Citiraj:
Autor domy_os
Kod sebe sam uključio tri stereo izlaza i sva tri odjednom rade jer sam spojio liniju, male satelite od 30 kn i slušalice, sve na istu zvučnu.
|
pretpostavljam da tu imaš SOFTVERSKU mogučnost da biraš koji signal če iči putem kojeg FIZIČKOG izlaza na toj zvučnoj...
ali ne vidim kakve te uopče ima veze s ovim gore što je on rekao tj. (da se narazumljivije seljački izrazim) proguravanju 2 kanalne informacije kroz jedan kanal ?