Pozdrav,
već me jedno mjesec dana muči problem smrzavanja prokletog kompjutera. Većina zna moju konfu, al eto, da ne gledate "Moj Komp":
- x2 3600+ @ defolt frekva i napon (prije je bio na 1.0V i defolt frekvi)
- 2x512MB DDR2 667 GoodRAM + 2x1GB Crucial DDR2 667 (HNL čipovi) @ 1.9V
- Gigabyte M55Plus-S3G Rev1.2 (koristim integriranu grafu, LAN i zvuk)
- Fortron 400W PNF (potrošnja konfe je oko 80-100W u load-u, izmjereno sa mjeračem snage)
- TerraTec Cinergy HT PCI
- NEC DVD/RW
- Hitachi 160GB SATA2
Uglavnom, nakon nekoliko sati (znalo je biti i 5h ali je u 90% slučajeva i više, oko 15-16h) se Windowsi smrznu, moram opaliti restart preko gumbeka. Najduži Up Time mi je jadnih 17h na Win XP + SP2 (probao i sa AutoPatcherom fixeve staviti, i dalje isti vrag). Prije dva-tri mjeseca sam imao 4 dana bez problema XP upaljen. Napore može izdržati, a kako mi je većinom komp opterećen sa uTorrentom i Winampom, tu i tamo malo u Solidworks skrenem, ali većinom je u idle-u ili nekom laganom load-u (10-15% kada gledam telku preko TV tunera).
Windowsi su OK, vjerojatno već malo puknuli od restartanja preko gumbeka, ali su friški (nemaju mjesec dana).
Do sada sam isprobao:
- Memtest 1.65+ u trajanju od malo više od 5h - sve je bilo OK
- Probao memi povisit napon - i dalje se smrzavao
- Vratio CPU Vcore na defolt - misleći da nije CPU slučajno otišao, jer je bio na 1.0V, ali i na 1.0V se smrzne nakon otprilike isto vremena kao i na defoltu.
- Vrtio OCCT skoro 12h (CPU+MEM) - sve OK, ali on se i dalje smrzava
- imati samo upaljen komp sa Crucial memom, te samo sa GoodRAM-om (svako zasebno) - isti vrag se događa
- Izvaditi TV Tuner - i dalje se smrzne
- Temperature su u redu, naponi također (barem prema onome što Everest kaže za njih)
- Imao sam Vistu i na njoj se to isto događalo (tada se i to počelo događat, misleći da je to feature Viste, maknuo sam ju), sada sam na XP-u, poinstalirao sve isto kao i prije (drivere etc.) - i dalje se smrzava
- Event Viewer ništa ne vidi, nikakve errore, warninge
- Pogledao HDD sa HDD Healthom i Everestom - ništa se ne crveni/žuti ili da piše da je abnormal etc.
- Stavio ventilator na Northbridge (da se slučajno ne pregrijava preko ovih vrućina, iako je većinu ljeta bio bez i radilo je sve OK) - i dalje isti vrag
- Propuhao i malo očistio ono malo prašine što je bilo unutra. Očistio kontakte memorije i počistio malo utore dotične.
Ima li još netko ideju ? Gašenje Onboard LAN-a i Audia (makar ću bez Winampa krepat

). Ništa nisam mjenjao preko ljeta (novi hardvare ili takvo što), neke nove programe stavljao - ništa.
Ova smrzavanja mi ubijaju unutarnji chi

(duševni mir).
Ajde, ako netko ima neki prijedlog, I'm all ears.
Mnogo lepi pozdrav,
Vutzo