Nedavno kupljen intelov quad q6600 na 2.4 ghz (nikakav OC), sa stock coolerom, i dosta dobrim protokom zraka u kucistu.
E sad, kad je komp idle ili se radi nesto neintezivno temperature su uvijek oko 43 na sve 4 jezgre (prva je obicno malo malo toplija)
E al recimo kad neka 3d aplikacija radi neko krace vrijeme, temperatura skoci i do 60 (al preko ja mislim da nejde).
Dal je to normalno? Heatsink je dobro smjesten i na njemu je arctic cooling pasta a ne ona naljepnica.
Nemam nikakvih zastoja ni usporavanja, al brine me malo ta temperatura, al nemogu nigdje na netu nac neke normale ko sta sam prije mogo nac za stari AMD.
I malo mi je cudno sto se pod velikim opterecenjem komp skoro nista ne poglasni (no sta ja znam, mozda je to normalno, stari komp je bio star 6 godina a usporedjujem s njim)
I usputno pitanje, kod svakog paljenja kompa, odma nakon sta stisnem gumb, lampice se upale i ventilatori rade na 100% jedno 10-15 sekundi, na ekranu nista.
Onda se stisaju do razine na kojoj su uvijek i onda tek krece boot (logo od maticne sa press del...pa windowsi) koji ide dosta brzo
Jel to icemu sluzi i dal se moze preskociti