Pozdrav
Baš sam nešto razgovarao s frendom vezano uz kupnju novog kompa i nekak smo došli na temu popusta gdje smo imali potpuno suprotne stavove. Situacija je slijedeća - stjecajem okolnosti sam u jednoj trgovini ove godine već spiskao 8 i nešto somova u komadu, te sam sad opet naručio komponente. Pošto nije bilo željene matične, naručio sam samo proc, pa mi je usfalilo cca 100tinjak kuna za besplatnu dostavu, pa sam ubacio i Logitechovu tipkovnicu za cca 200kn. S obzirom da sam, prisiljen time što Abitice sigurno neće kroz tjedan dva biti dostupne, odabrao drugu ploču, ubacio sam i nju u narudžbu, što je iznosilo cca 3300kn, čime se moj ukupni učinak u trgovini popeo na iznad 11 tisuća kuna. I sad se frend čudi kako to da mi nisu dali nikakav popust ili da su ubacili tu tipkovnicu free, ili barem dali besplatnu dostavu na sam proc. I još mi kaže da ak se već nisu sami sjetili, da sam trebao ja napomenuti ukupni iznos i sam tražiti popust. Iskreno, poznavajući naše trgovce, nije mi bilo ni na kraj pameti da bi mi ponudili popust, niti bih ga se sjetio sam tražiti. Što vi mislite, da li bi na takav iznos kupac trebao dobiti dodatni popust, besplatnu dostavu ili nešto, i biste li tražili ukoliko se trgovina ne bi sama sjetila?