Evo, jucer sam uzeo Philips 200WP7ES. Ona cijena u NetCom-u je bila neka njihova "happy hour" cijena, i ja sam naravno zakasnio na to
Normalna cijena za taj monitor im je 3330kn. Malo sam gledao revizije monitora po ducanima, i sve sto sam nasao su bile revizije 00 znaci PVA matrice.
No gledao sam sliku na tom monitoru i meni je ta slika ok. Vidljivi kut je fantastican tj. slika pri promjeni kuta gledanja dobije malo vecu svjetlinu i to je to... nikakvog znacajnog gubitka detalja slike nema. Barem ne nesto toliko da bi meni zasmetalo.
Odlucio sam kupiti tamo gdje mi je najjeftinije i na kraju ga uzeo u TechnoMax-u u TowerCentru (3269kn). I kupio zadnji koji su imali, taj koji sam gledao na polici

Nakon nesto vise od pola sata cekanja da oni nadju kljuc od skladista gdje im je ambalaza od monitora (no comment), dobio sam monitor i otpremio ga doma
Kako sam imao nekog posla oko kuce, nisam stigao bas detaljno istestirati nego sam ga samo spojio (kasno navecer) i pokrenuo par filmova i igara.
Ono sto sam primjetio je da bi boje mozda mogle biti malo zivlje, no to mi i ovako nije toliko bitno da bi me zapravo smetalo.
Jedna stvar koja me je iznenadila je da monitor jako dobro interpolira neke nize rezolucije u igrama i da slika izgleda pristojno na njima, pogotovo kad je uključeno 2 ili 4xAA. To sam npr. primjetio za rezoluciju 1280x960. Moram ovih dana jos malo pogledati kako se monitor ponasa na 1440x900. Nadam se uspjesnom testiranju

Ostrina je super (kao sto je i ocekivano), rezolucija 1680x1050 mi nije presitna i mogu je gledati bez bada sa 80cm udaljenosti.
Eto, toliko o prvim dojmovima.. kroz par dana cu malo bolje istestirati.
EDIT: Zaboravo sam spomenuti stalak koji je fantastican i moze se vrlo lako namjestiti. Masivan je, cvrst i ima lijep, cvrst osjecaj pri podizanju i zakretanju oko bilo koje osi. Takodjer ima pivot funkciju koja radi OK (iako je do zla boga cudno gledati u 20" Wide u vertikalnom polozaju

). Stalak se moze zakretati lijevo-desno 45° lijevo i desno te 45° prema gore i -5° prema dolje. Vertikalno podešavanje se može vršiti u rasponu od 130mm, a minimalna visina monitora je par milimetara preko 40cm. Bilo bi jos bolje da je cent kraći na minimalnoj visini.. to mu je jedina mana (ali samo u mom slucaju jer sam ga mislio mozda zgurat u jednu policu

)