Citiraj:
Autor Teo_Lovric
Da, mislim da je ipak BIOS majka... Evo moj radi sada na 3.4GHz i 850MHz memorija... Vista x64 mi doslovno leti...
Jedino sam još neiskusan sa tim podizanjem voltaže... Nije da nebi ali strah me je da nešto ne izgori... (jedini sam ja na laboratorijskim vježbama uspio skuriti tu i tamo koji IC)
Onda oće li mi netko dati kakav savjet za OC i dizanje voltaže
Imam:
Gigabyte P35-DQ6
Intel E6750 @ 2.66GHz, 1333MHz
Supertalent 800MHz, CL4, overclock
LEADTEK 8800 GTS 640MB DDR3
|
Vidi prvo do koliko memorija ide tj stavi veći omjer FSB:RAM tako da ti za jedan MHz podiže FSB a RAM nekoliko ovisno o postavk.
RAM testriraj sa MemTestom kad ti izbaci greške probaj malo dignit napon 0.1+V onda opet zavrti testove.Isto možeš probat podignit latencije RAM.Npr. moj KingMAX modul radi 800@930 +0.2V sa originalnim latencijama a već na 940 nije stabilan ni pri većem naponu i latencijam tako odaberi opciju koja ti najviše odgovara.Poslje toga kad si naša max RAM-a samanji omjer FSB:RAM i sad gurni procesor do max. (FSB:RAM=1:1)
Nekon nekog očekivanog plafona testiraj proc dobri su Prime,OCCT,neka jaka igra (procesorski zahtijevna)...Ako pukne digni napon za 0.05 V pa na više isto tako podesi CPU na određenu vrijednost koja ti odgovara.Kada si sve max probao onda podesi CPU (FSB) i RAM tako da ti najbolje odgovaraju i da su stabilni.Isto tako tijeko OC povećaj i napon FSB i Northbridga!To bi bilo to!