View Single Post
Staro 29.08.2007., 01:32   #4
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
meni je oc-an sempron 2800+ na 2.3GHz radio na voltazi manjoj od defaultne tako da mislim da s tim procesorom nemas potrebe za dizanjem voltaze, stovise slobodno ju i spusti ispod defaulta
To sto si ti svog potjerao na 2.3 na naponu nizem od defaultnog ne znaci da sad svi idu ko blesavi. Imao si puno srece kada si kupovao i dobio si dobar primjerak.
Semproni inace idu jako dobro, samo zavisi na kojem naponu. Griju se manje od Athlona zbog manje cachea,...

Citiraj:
Autor Hari Poter Pregled postova
Na default voltazi svaki komad radi na fsb266. Za veci fsb treba nezno podizati napon.
Tom prilikom obavezno je u bios-u spustati takt na memoriji, i paziti da ne predje 400MHz.
Koja je ploca u pitanju?
Iz ovog tvog posta nisam bas shvatio da li pricas o CPU-ovima ili maticnim plocama ali ne kako god ne mora da znaci da svaki primjerak (CPU, MB) radi na 266MHz FSB-a na def naponu (ukoliko pricamo o procesorima smanjis mnozitelj i moze raditi i na FSB-u na 350MHz ako ploca moze doci do tolikog FSB-a). Sve opet zavisi od prijmerka do primjerka.
Memorija smije preci 400MHz. Ako moze doci do 500MHz zasto je ne pustiti da radi na toj frekvenciji?

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 29.08.2007. u 02:10.
Milentije je offline   Reply With Quote