Ehh... Gle Lacy moja isprika ako si doživio kao napad na sebe onaj ispad, to mi nije bila namjera, dapače cjenim tvoj trud, ali frustracija ionako nije uzrokovana Vistom nego drugim stvarima koje su izvan moje ili tvoje kontrole...

A vjerojatno znaš i sam da kad si dugo vremena frustriran konstantno oko nečega onda samo pada prag okidanja i prije ili poslje negdje izađe svađa nepotrebno...
Što se tiče verzija programa, ja skidam
neke stvari nove naravno
ali neke ne skidam, npr. koristim Photoshop CS (ajde on čak i radi na Visti ali isto malo blesira) radi sučelja sam ga morao "lockati" u klasični skin jer ona široka Aero granica na flating panelima ne radi baš kako bi trebalo...

Ili ukratko totalno sfušano izgleda...
Veći prbolem je nedostatak stvari koje su bila savršeno dobro rješene u XPu a ovdje ne rade, uglavnom hadwareske prirode i de facto je cjela stvar oko Viste tako "kontruirana" da te tjera da kupiš sve novo i to vjerojatrno par puta...
Samo za primjer... Imao sam Epsona Styluss XP Pro - A3 format, jeftine tinte, stara raga ali je radio - u Visti - nema drivera, isprobao sam tamo oko 2-3mj
sve žive drivere i metode koje sam znao (a vjeruj mi znam ih poprilično) i nema teorije da na Visti natjeram gada da radi... Ok ajde bio je star printer pa reko nek bude i kupim ja Lexmark z12 koji iam nativni MS driver ali pazi sad ovo - driver ti daje maksimaln0 600x600 da isprintaš na njemu, 1200x1200 - nema šanse - zašto? Nemam pojma jer na XPu sve radi savršeno, čak i na x64 XPu...
Osim najnovijih matičnih, grafa i ostaloga većina stvari koje sam ja vidio drivera nema, ako nije došao sa Vistom nećeš ga niti dobiti jer proizvođači jednostavno ili nemaju uopće support ili namjerno ne rade da te natjeraju da kupiš noviju reviziju istog toga koja je isti drek samo ima driver sa sobom... IMHO vrlo prljava igra, to je Apple radio tamo negdje krajem prošlog stoljeća i da nije bilo fancy-šmensi iBooka i iMaca i poslja iPoda nebi ni postojali danas kolko su bili na granici, a sad ne da nas tjeraju nego nas tjeraju ko stoku na nove komponente jer najlakše je progurati drek kad je umotan u šareni celofan...
Ni ja neznam zapravo zašto se uopće za** s Vistom kad je to što je ali eto ima nešto opčinjavajuće u njoj i k tome ona je neminovnost PC svjeta idućih par godina, linux će jačati ali niti u ciklusu ovih windowsa neće postati ni priibližno tolko raširen ko windowsi iz većini dobro poznatih razloga...