View Single Post
Staro 28.08.2007., 08:46   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
U biti nije... Već od 18FPS počinje efekt tromosti većina ljudi oko 23, a od 27FPS je potpun mislim kod svakoga valjda - ali je caka da ljudsko oko nije kamera...

Ja sam isto nekad zastupao to mišljenje da je xyz FPS bezvezarija i da 27 mora bit dosta ali ona je bila jedna velika diskusija mislim na newsima u kojem su pali neki zanimljivi komentari i citati i jedan lik je ispravno bio rekao pa sam skužio da sam u krivu, vidiš ljudsko ne "sampla" na 23 FPS kao kamera nego gleda konstantno i konstantno proma signal, činjenica da se tebi stapaju slike u pokret je uzrokovana sumacijom informacija, a ne njihovom potpunom apstrakcijom, dakle ako gledaš na 90FPS može itekako biti kvalitetniji i glađi doživljaj iako ti je 23 FPS dosta za iluziju pokreta...

ISta svat kao sa rezolucijom, na 320x240 možeš gledati film i on će prenjeti informaciju isto kao i onaj na 1920x1080 ali je doživljaj ipak puno kvalitetniji i bolji na potonjem...

Inače ovisno o udaljenosti itd ljudsko oko različito vidi detalje, na oko 1m razlikuje se 0.1mm razmaka točkica... Zato unutar pixela na ekranu ne vidiš svaki dot boje (sa 1m) ali pojedine pixele možeš vidjeti ili ne ovisno o tome kolko je daleko monitor/TV...