View Single Post
Staro 28.08.2007., 08:41   #18
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Fera_os Pregled postova
Ja upišem fera ili mario(kao što sam i postavio pri Instalaciji, svašta sam pokušavao i pita password. Upišem password koji sam postavio za root i izbaci "Login incorrect" i onda kasnije kad sam Enter stisnem izbaci mi "[(ono što sam upisao kao login) localhost (opet ono što sam upisao kao login] (i lozinka koju sam upisao nalazi se ovdje izvan te uglate zagrade)"
"-bashopet lozinka):command not found"

Ok, sve je u redu....OS se bootao, MBR je sada daleko iza nas
tty1 je oznaka za terminal...očito nisi stavio instalaciju nekog display managera kao gdm, kdm ili ne daj Bože xdm.
Kada upisuješ korisnika mario ili fera onda upiši password koji si definirao za tog korisnika...nije on isti kao i za root, a možda ga uopće nema<-u tom slučaju samo stisni enter na password promptu.
Ako želiš uči u shell kao root onda napiši npr:
--------------------
login: root
password: $tartSh3ll
--------------------
Znači, najbolje se logiraj kao root sa šiform koju si definirao kod instalacije.
Kasnije možeš brisati i kreirati nove user-e.

Citiraj:
Autor Fera_os Pregled postova
Ma zabunio sam se, sorry, on mi ponudi da li da bootloader stavim na MBR ili prvi sector root particije a ja sam reko prvi sector HDD-a.
Nemoj sorry...nisi meni nanio nikakvu štetu
Znači MBR je prvi blok ili po novijem, sektor na HDD-u.
Sektor/block=supina byte-ova pod jednom adresom. Za tvrde diskove to iznosi 512byte-ova.
Zamisli sad da moraš adresirati svaki byte na HDDu ili ne daj Bože bit, dobio bi 214748364800 adresa što bi uveliko usporilo r/w na HDDu.
Striček je offline   Reply With Quote