Citiraj:
Autor Vuco
BOX cooler, 99%.
Dobar dok se ne podiže voltaža. Nekima glasan, ali u pravilu, A64 se baš i ne pregrijava previše.
|
Da, proc je bio u box izdanju. Zanimljivo, kada sam imao stari P 233, oc-ao sam ga i nije me previše brinula temp. i nikad nisam imao problema ali kod ove ploče sam imao na početku šokove pa sam dosta razbijao glavu u otkrivanju izvora problema. Na početku sa svim defaultnim postavkama u biosu, istim komponentama kao i sada samo drugom grafom ATI 9550, stalno mi se svako malo rušio sustav. Najviše pri pokušaju igranja neke igre. Naravno, prvo što mi je palo na pamet je grafulja. Probao sam sa nVidiom i isti drek. Pa sam sumnjao u ram, testirao ga 7-8 sati i sve 5. Na kraju priče skužim da su VIA Hyperion 4in1 drajveri pravili probleme. Da ne spominjem da sam sve njihove verzije isprobao a poslije toga i biosove verzije.
Kasnije sam probao oc-ati sa svim mogućim kombinacijama u biosu osim jedne koju mi je
yedwy (svaka mu dala!

)jučer spomenuo! i svaki dodatni MHz je rušio sustav!
Hm,trebao sam logično pretpostaviti da usrane auto postavke (jedino sam frekvenciju spustio) na ramu nastoje pratiti druge parametre prisutne na ploči!
Istinabog ima 15 vrijednosti za podesiti kod rama a prošle godine supertalent nije bio široke ruke po pitanju specifikacija svojeg rama a ni ove godine nije puno bolje. Uglavnom, bio sam ljen ići korak po korak, mijenjat svaku vrijednost pojedinačno pa restartat komp pa tako 15 puta zaredom!
Čak sam mislio da je via chipset problematičan i na kraju preslabo 300W napajanje. Nakon svih tih dilema dobio sam osjećaj da ne samo da sam se zaje... jer sam uzeo agp ploču zbog tada jeftine agp kartice nego i da je i kombinacija komponenata problematična. Sada me osim agp-a ništa više ne muči osim da se možda neću moći oteti od čari oc-anja (naravno sa boljim coolerom i jačim napajanjem!)