Citiraj:
Autor Cataphract
To ja ne znam, budući da mi je iskočila upozorba o nevaljanom certifikatu. Nemam garancije da nisam žrtva man-in-the-middle napada i nitko mi ne garantira da sam svoj pin dao banci, a ne nekom opskurnom liku koji će mi pokrasti podatke i nabiti mi minus na kartici.
|
stari nemoj se ljutiti ali pričaš gluposti
ponašaš se kao bakica od 80godina koja je čula za zle hakere koji radu po internetu. prijavom na sustav internet bankarstva:
građani: upisuju; user name, pin i OTP (one time password)
user i pin su konstantni ali OTP se sastoji od nekoliko brojeva koji se mjenjaju svake minute..recimo ako je 6 brojeva to je 6 na desetu kombinacija..sretno s pogađanjem 
Citiraj:
Autor Cataphract
Nije mi jasno kako si banke, nakon epizode sa Zagrebačkom Bankom i njenim certifikatom, dopuštaju ovakve stvari. Jedino objašnjenje koje imam jest totalna nebriga za klijente i standardna bankarska bahatost.
|
koja je bila priča s zagrebačkom bankom..nisam upoznat?
gledaj mislim da je malo teže nagovoriti microsoft da uvrsti tvoj certifikat u "trusted certificate" tako da te ne davi na početku ali se i to da raditi "ručnim" importom certifikata što je u principu instalacija "next, next, next, YES, Ok"
ako misliš da če ti tako netko ukrasti novac onda bolje nemoj ići po bankomatima. jerbo mogao si vidjeti što je bilo s bankomatom jadranske banke u šibeniku ako se ne varam
@horza..mozilla fire fox ima u sebi "integiranu" komonentu za digitalni potpis stoga nije nužno da treba koristiti activex za digitalno potpisivanje. jedino prikupljanje certifikata nece ici...u vecini slucajeva...