Čuj digni napon malo, to što ti misliš da ga nemoraš dizati ti ništa ne znači, vjeruj mi...
Malo premali napon se baš tako manifestira kako si ti opisao, ja sam klokao kompova i kompova i znam zašto sam ti rekao, možeš i na ramu dignuti ako si ga dizao iznad nominalnog ali ako nisi nemoraš...
Povećanje za jedan "korak" je dosta maksimalno 2 koraka...
Poanta je u tome da svako napajanje malo fluktuira napone, neka više, neka manje, isto tako neke ploče bolje reguliraju svojim MOSFETima neke slabije, to i je razlika između dobre i loše ploče, ali svaka može imati problema, a posebno s tim da Fortroni i inače nisu baš uber stabilnih struja... Uglavnom kako napon valovito fluktuira tako nastaje i privremeni pad, sad iznos toga može ništa ne značit ili se blesat komp kad padne, ovisi nekad o stotinki volta dal će sustav past ili neće...
Ja sam imao potpuno isti problem na ovom svom Athlonu i čim sam za jedan korak piknuo napon sve je normalno... Vrtio sam 6 sati Prime nakon prvog blesanja i nije pao sustav i onda srugi dan surfam po netu i PAF... Tako da digni malo napon i vidi što će se dešavati, bez brige neće ti kompu ništa bit...