View Single Post
Staro 24.08.2007., 18:02   #20
ćiber_manija
CyberSky

ćiber_manija's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
HM pošto je žarulja 250W baš za to probaj držati oko 2min. Koliko si dosada držao?Moguće je da si predugo pa ti se je i ovaj sloj koji netreba osvijetliti osvijetlio malo.

U Feroklorid sve stresi,mislim da ide cijela vrečica u 1L,pogledaj na pakiranju i kad radiš s tim ferokloridom i očeš da ti to bude gotovo u brzom roku trebaš ga održati toplim cca.60 stupnjeva jer je inače sporo do zla boga i pobrini se da radiš u provjetrenoj prostoriji i mučkaš ga tako da dobije čim više kisika.
Kisik je dosta bitan za brzinu jetkanja!

Solna ti dođe oko 10kn 1L(možda i manje),a hidrogen 0.5L 15% u ljekarni dođe oko 15kn.

Ja s ferokloridom imam loša iskustva!

Ako kad umočiš u fotorazvijač ti ne poljubičasti moguće je da je preslab uglavom kad umočiš prvi puta lagano s krpicom operi pločicu pod vodom i ponovi to dok ti na ostatku pločice(di nema vodova) nebu one zlatne/zelene boje ili da je lagano zlatno/zelena!

Ne mogu di dati točan opis svog rada jer ima drugu žarulju i kiselinu no mogu ti reći koliko stavim čega u kiselinu.
Kod fotorazvijača stavim oko pola šake razvijča(imam kanticu cijelu) u kakvih 3-5 deci vode,tople.
Kod kiseline si složim tak da mi pločica bude taman prekrivena(tako se lakše i brže jetka) stavim oko 70% solne i 30%hidrogena i onda na to dodam ako je prejaka(rade se mjehuriči po posudi i pločici) malo vode da usporim reakciju tako da mi ne pojede vodove!