View Single Post
Staro 24.08.2007., 14:22   #18
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Prekjučer sam kupio taj laptop, HP 6715b CG49ES. Sad imam jedan problem s njim. Povremeno mi se sam restartira, u trenutku kad se Windowsi dižu... To mi se dogodilo dva puta, bez razloga. Jučer sam instalirao DirectX 9c, i GTA San Andreas, i sve je bilo ok. Danas upalim laptop i kod windowsovog logon ekrana, sve se samo restartira i opet ispočetka. (onaj logon zvuk se čuje samo dopola i onda se čuje kao neko trokiranje u lapu i sve se restarta... Rješio sam to tako da sam pokrenuo xp u safe modu, pa napravio system restore i dalje je sve radilo ok. Maloprije idem instalirati NOD32, i restartiram lap nakon instalacije i opet ista priča - sam se restartira... Opet ja u safe mode i system restore i sad radi ok. Šta mislite u čemu je problem? Možda software nije kompatibilan s nečim....?

Evo da malo opširnije opišem otpočetka:
Ovaj model dolazi bez instaliranog OS-a, pa sam stavio najnoviju verziju XP SP2. Imao sam malih problema pri instalaciji jer mi se javljao "NTLDR is missing", ali to sam riješio formatiranjem cijelog hard diska (bila je jedna FAT32 particija koju prvotno nisam izbrisao) i sve je bilo ok. Zatim sam krenuo na instalaciju drivera sa HP-ove stranice , i malo sam tražio po netu kak to sve trebam instalirati, pošto nisam nikad radio na laptopu... Instalirao sam driver za grafičku, zvuk (ms uaa, soundmax), modem, wlan, bluetooth, čitač kartica, touchpad itd... Ali mi svejedno u device manageru piše da ima 3 "unkown devices". Znam da je jedno od toga onaj HP quick launch i to mi ne treba, ali šta su ova druga dva?
Instalirao sam još Photoshop, Office 2007, Nero, audio i video codec-e i to je to... Jesam negdje pogriješio u instaliranju windowsa ili bilo šta drugo zbog čega se lap sam restartira?...
agm7007 je offline   Reply With Quote