View Single Post
Staro 24.08.2007., 13:25   #76
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
E4300/E4400/E4500/E4600 OC Thread

dakle, stvarno je vrijeme da dignem taj svoj 4300.
dakle, checklist (ovo je sve teoretski):
1. flash BIOSa
1,5. sve postavke ploče postavim na MANUAL (ne AUTO). (Tu vas molim, ako je netko OC-ao ovaj chipset / ploču, da me upozorite ako neku postavku MORAM ili NESMIJEM postaviti na nešto. Tražio sam po netu ali nisam našao baš za ovaj moj chipset...)
2. Zaključaj PCE na 100MHz
3. Memu (p)ostavim na 1:1

Sad dolaze pitanja.
Moj je plan (pa me vi ispravite):
4. Malo snizim voltažu CPU (jel to potrebno? ili da je ostavim da default, pa ako je potrebno - lako je dignem, a ako nije, probam je malo spustiti dok god je stabilno. Težim minimalnoj voltaži uz potpunu stabilnost).
5. Dignem FSB na 400MHz (Opet, koliko je to pametno? Mislim, ploča je prilično user-friendly, ako se ne boota vratit će postavke na staro. CPU ima automatski down throttling, ako se pregrije snizit će brzinu. Također sam podesio da ploča popizdi ako osjeti previsoku temperaturu. Ne da mi se dizati megaherc po megaherc, imam dijelove koji bi morali povući ovo bez problema. ako ne boota - znam da ne ide i idem prema dole, ali velikim skokovima. Kad nađem stabilnu brzinu, idem opet prema gore, ali ovaj put manjim skokovima...)

6. Napokon nađem nešto što mi izgleda stabilno - ostavim prime 95 ili nešto (našao sam tu par linkova) da se vrti preko noći. Komp mi je u sobi, pa ako se pregrije, ploča će me probuditi i automatski rebootati. Ako sve prođe OK, u jutro sve jopš radi i komp je responzivan a temperatura je ok, gasim komp, zatvaram kutiju, idem na posao i hvalim se tu.

Molim prijedloge, savjete, pokude, flejmanje.
Hvala i pozz
Shoki

P.S. voltažu memorije ne diram. Nemam posebno hlađenje za nju, a nazivna joj je brzina ionako 800MHz.