View Single Post
Staro 23.08.2007., 22:02   #19
_Maniac_
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor ćiber_manija Pregled postova
Vjerovatno nisi dovoljno osvijetlio ili ti je otopina prejaka no kako radiš s ferokloridom mislim da je kriva osvjetljenost.
Kupi si neku malu pločicu i isjeckaj je na male komadiće(testere) i onda probaj osvjetljavati po 30sec razmaka,razvij i stavi da se izjetka kada dobiješ optimalno
vrijeme to primjeni na večoj pločici.
Kada osvjetljiš i razvijaš u fotorazvijaču bilo bi poželjno da je otopina topla i kada
ju umočiš pločicu i ona poljubičasti izvadi ju van i lagano ju operi s čistom krpicom pod mlazom vode to ponovi više puta dok dok više nebude ljubičastila(2.put će trebati malo duže) i nebude višeonako zelena tamo gdje nema veza i zatim to stavi jetkati u otopinu.
Možda bi bilo bolje da kupiš solne kiseline(U dučanu) i hidrogena 15% u ljekarni i to staviš skupa i sjetkaš s tim(ako se stvaraju mjehurići otopina je prejaka i moraš staviti malo vode), jeftinije je,manje nereda s flekama i bolje od tog feroklorida.

Koliko dugo treba osvjetljavati??? (Imam zarulju od 250w, philips i kao bas za fotopostupak, kupio sam ju u chipoteci - 70kn)

Razvijac za lak sam takodjer tamo kupio, dobio sam 10g unutra i to ide kao na 1l...

Otopinu za jetkanje koristim feroklorid kao 60g na 1l, al cuo sam da sam trebao staviti svih 250g koje sam dobio u pakovanju...
Koliko dodje solna kiselina i hidrogen???

Jos jedno pitanje... STA POLJUBICASTI??? Meni nista nije poljubicastilo... Samo su nakon stavljanja u NaOH vodovi postali "zlatni" i to je to, al u ferokloridu mi je sve teklo jako polako... Tako da su mi se u tom vremenu nagrizli i vodici koji su trebali ostati, a na jednom dijelu nije dovoljno nagrizeno...

Stvarno neznam sta krivo radim... Ajd mi tocno posalji svoj postupak kako ti to radis, koliko minuta i tako...
_Maniac_ je offline   Reply With Quote