Citiraj:
Autor yedwy
Stari moj vjerojatno ti je zaraženo ono s čega si dizao te programe (ako si ubio sve particije onda neki DVD disk vjerojatno ili više njih jel tako?) a inače ima i mnogo programa koji imaju u svom sastavu trojance, posebno razni pirato releasi i neki mali programi, čak i vrlo popularni tipa BSPlayera, raznih Tweakera itd...
|
Jedino što sam koristio za instalaciju su originalni windowsi, cd-i s driverima koji su došli uz laptop i Pcchipov dvd. Programi koje sam imao na hardu sam preko usb memorije kopirao na drugi komp i prilikom kopiranja ni na ovom ni na drugom kompu Avast nije ništa našao. A te programe s harda već dugo imam i kopirao sam ih na druge kompove bez problema tako da sigurno nije jedan od njih zaražen.
Citiraj:
Autor yedwy
1) NIKAD ne stavljaj dva ili više antivirusa (vidim da imaš win clam i avast) u isto vrijeme jer jedan drugome samo smetaju barem ne kao rezident, ako oćeš imati više njih stavi jednog kao rezident a ostale stavi samo za on demand skeniranje fajlova...
Adaware/Malware/Spyware alati i Antivirusi se mogu kombinirati bez problema...
|
Nisam znao da se Spyware Terminatore može klat s ostalim av programima - sad sam iskopčao real-time shield.
Pod 2: bila je moja greška jer sam iskopčao Avast da komp bude brži (win su bili stari preko godinu dana)
Pod 3: winstyler je iz Tune-up Utilities-a 2006, pomoću njega sami ugasio većinu 'kozmetičkih' detalja u win - komp pokušavam održavati da bude što manje opterećen od beskorisnih programa i raznoraznih gluposti
Pod 4: Firefox već odavno koristim - IE je tu samo radi win update-a
Citiraj:
Autor yedwy
Tebi savjetujem sljedeće, ljepo ti odnesi te svoje backupe ili diskove kod nekog frenda koji zna kako se postupa sa takvom gamadi da ti sve to fino izskenira i da vidi što je zaraženo i što treba baciti... I onda sve strgati na disku i onda iće sve ponovo raditi...
I to ne da samo formatiraš nego sve particije u onom setup screenu od windowsa di se bira destination obrisati i napraviti nove da se sve prepiše...
Ako nemaš takvoga onda ti ne preostaje drugo nego sve opet preformatirati sam i instalirati sa mobo CDa najnužnije drivere sa službenih stranica skinuti te A-v i inealate BAZ ikakvih crackova i sl primjenjivati na njima samo čisti legit i to adaware, avast, spybot s&d minimalno mora bit gore u residentnoj formi dignuto i updateamo i izvrćena imunizacija u sbybotu...
Onda skineš tweak UI i ugasiš u njemu Autostart za CDe i removable medija i onda možemo polakao početi skenirati na tvom kompu te diskove sa programima da se vidi di je gamad, i to skenirati jedan po jedan folder i jedan po jedan čisti program tj instalaciju vraćati na disk i kad si razdvojio što valja a što je zaraženo onda te DVDe zapali vani na malom oltaru...
|
OK. Thanx. Ma trebao sam odmah sve particije maknut s harda, na kraju ću to i napravit, samo ne još sad nego kad prođu rokovi na faksu. Komp se ipak da normalno koristit.
-btw, dok sam ovo pisao, iskočio mi je Avast s porukom da je detektirao u C:\windows\temp\frmwrk.exe Win32:Virut i to s opcijom da ga mogu i repairat; taj mi se virus/worm još do sada nije pojavio