Citiraj:
Autor Lihto
Jednostavno ADM ima bolje cijene
|
Za one manje upucene. ADM= prije znani kao 123-dds ili kao jedan od haustor dilera koje sam hvalio. Kao sto se vidi, dobre i zdrave navike takve organizacije pokazuju u vrlo kratkom vremenu i dobre cijene u oficijalnijoj izvedbi. Za Danka i ADM ovo je sad najbolje vrijeme dok su "centralizirani" postojanjem. Odnosno, dok ne pocne neminovno sirenje. Tad se najcesce svi pocinju i kvariti jer kriteriji se pocinju spustati a profitarenje i pokrivanje svega polako zamagljuje one primarne izvorne osobine. No, nadajno se da taj proces nece biti u bliskoj buducnosti.
Vezano za Dell, u ovom slucaju bih svima preporucio manje bolan put. Put koji stoji istu cijenu a eventualnih 100kn -+ nebitnim za dusevni mir.
Buduci tko god daje 3k za monitor iz krivih ili pravih razloga nema razloga iz prve ne dobiti jackpot. Realnost je da ce svatko ko se useta u ADM ili bilo koji preferitetni ducan, gotovo 99% izaci sa S-IPS-om (2007wfp). Jednako tako da ce izaci sa bad pixelima.
No meni se ipak cini da je ugodnije kad covjek izvadi vec u ducanu na stol svoj monitor kojeg nosi doma. Pogledati ga na licu mjesta i mirno zatvoriti i krenuti kuci. Stavise, mozda kad ga stavite pored nekog od drugih Dell modela... zakljucite da to nije vas model i izadjete sa nekim skupljim ili povoljnijim modelom...bilo da se radi o gabaritima ili matrici. Ne preko nekog Čazmatrans switch-a - kakvi obitavaju u velikim ducanima - koji 20 monitora shiba na 800x600... vec u normalnom radnom okruzenju u kojem svaki monitor ima svoju masinu.
Sve ovo je moguce ako odete u Kodeks direktno u njihov glavni prostor. Ne samo sto su sva tri Wide brata izlozena i svaki dan upaljena za vasu probu, vec ih mozete doc testirati taman da uopce ne ulazite sa realizacijom kupovine. Izuzetno ljubazan Mario (Gasparic) donjet ce vam dodatno sve modele koji vas zanimaju i mozete iz prve ruke doista provjereiti sto nosite kuci.
Izmedju monitora i prodavaca je poprilicna (ugodna) razdaljina od gotovo 6-7 metara. Zbilja mozete opusteno ispitati monitor koji kupujete ili onaj koji ste upravo kupili.
Cijena sa PDV-om je gotovo identicna ADM-u (iz ociglednih razloga) i doista mislim da je ovo najbolji nacin za kupovinu
bez gnjavaze i kočnica za sve koji nervira mogucnost vracanja. Mislim da skladiste radi do 15 ili 16h, pa dodjite najbolje ujutro ili barem prije 12h ako zelite prije kupovine vise modela provjeriti. Za turizam i stjecanje dojma, navratite kad hocete.
Pisem sve ovo jer sam jednako sve prosao pri prvim odlukama gdje kupiti i sto ako?
Meni je svejedno gdje ce tko kupiti. Nemam od toga nista, ali za Dell monitor... zbilja najkomotniji nacin kupovine. Nije jedini primjer Jelc-a koji je nezadovoljan potvrdom dal je ili nije S-IPS od prodavaca na kraju odustao od monitora.
Naravno, pricam o maloprodaji za one koji su se preplasili da nemogu tamo civilno kupiti. Naravno da mogu. Doduse, uz zabavnu avanturu kao bonus, ali necu kvariti iznenadjenje