View Single Post
Staro 22.08.2007., 10:11   #1
Franky Stein
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
Exclamation Ve-mil ; naplaćeno – neisporučeno

Dakle, jedan veliki problem koji imam s dotičnom trgovinom i koji je u postupku rješavanja iako se nije smio niti dogoditi.
Naručio sam određenu matičnu ploču (koja se nalazila na stanju, prema njihovoj internet listi) a sve prema njihovim usuzima, dakle u trgovini, pod svojim prezimenom i uz obećanje da će biti u trgovini za tjedan dana. Za tjedan dana nazovem da provjerim i dobijem potvrdu da je roba stigla. Dolazim, još jednom pitam prije plaćanja i sad nastaje problem. Plaćam Visa karticom. Dobijem račun s kojim idem podići robu (a to je poseban slučaj kod njih; da robu ne vidiš dok ne platiš) i dolazi nešto što je slično ali nije ono naručeno. Kažem, da to ne preuzimam i vraćam se na blagajnu.
U međuvremenu, drugi kupac plaća karticom (ovo je bitno za cijelu priču).
Sad naravno dolazi do čuđenja, provjeravanja u skladištu, čitanja e-mail poruka iz centrale (!?) i sl. Na kraju se ustanovi da roba uopće nije stigla (ne moja, nikakva), jer bila je Velika Gospa pa problemi, pa ovo i ono (!?). Ja tražim da mi dobave naknadno, kad je već na stanju u ZG. Ne, to sad ne može, jer neki problemi, toga uopće nema, itd... Ide storno računa, ali ne ide storno Visa, jer može samo posljednje plaćanje. I što sad!?
Ništa. 520 kuna ostaje za naplatu i čeka se rješenje. Kao oni će naplatiti pa će mi onda vratiti (?) I naplaćeno je – jučer, 21.08. (16.08. je bila transakcija)! Sad sam i u minusu, b.t.w.
U međuvremenu sam otišao u svoju banku uložiti zahtjev za povratom sredstava, a dopise sam poslao i na njihove e-mail adrese (jer od obilaska trgovine nema koristi). Koristi nema niti od nazivanja Ve-mil centra u Zagrebu, jer se tamo nitko ne javlja (na četiri broja!). Sinoć sam uspio dobiti čovjeka, petnaest minuta do 21, dakle pred zatvaranje. Osim što je rekao da će tu matičnu ploču dobiti sutra (dakle, danas!?) pa da opet zovem (jer sam samo to i htio pitati – da li te ploče ima ili ne). Za bilo kakve druge probleme jednostavno se nema kome obratiti. A na mailove nitko ne odgovara, osim trgovca koji je i izvršio naplatu uz uvjeravanje kako se „čeka rješenje“.

Eto, ako netko želi dati komentar, sugestiju, pokudu ili možda ponuditi pravnu pomoć - slobodno. Molim samo bez vrijeđanja, blaćenja i omalovažavanja bilo koga i zašto!
Ovo nije usamljen slučaj, na žalost i još jedan primjer neozbiljnosti i neposlovnosti, po mom mišljenju.
Ja sam se opekao, budite upozoreni!
Franky Stein je offline   Reply With Quote