naziv foruma jeste PC Ekspert, ali to ne znaci da to svi posjetitelji jesu. koliko sam vidio Ljerka je rekla da nije s hardware-om na "ti" stoga overclock nije opcija.
takodjer navedena je i primjena racunala (vrlo nezahtjevna) moje misljenje je da je slijedeca konfa dovoljna:
CPU AMD Athlon64 X2 3600+ BOX, dual core, Sck AM2 452 KN
najslabiji AMD-ov X2 (dvojezgreni ) procesor, ali nikako s losh. navedena primjena nece moci izvuci iz njega ni 30% njegovih mogucnosti.
MB Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690G, VGA, SATA II, GLAN, FW, ATX 520 KN
odlicna jeftina maticna ploca, ima integriranu x1250 grafiku (daje kvalitetnu i oku ugodnu sliku),"sve" sto imaju i 3x skuplje ploce. integrirana grafulja je dovoljna za Vista Aero mambo-džambo. (ima dosta zadovoljnih korisnika na PCE forumu)
Kingmax Mars 1 GB DDR2-667 X2 607(2x303) KN
ok, svi znaju da RAM-a nikad dosta i bila bi ogromna greska kupit samo 1 GB (ili manje) danas kad je ram bagatela. Kingmax 667 se pokazao kao najbolji za korisnike koji nece ovecloak-at ili cak i za oni koji hoce, ali ne preagresivno.
HDD HITACHI HDT725032VLA380 320GB SATA-300 7200rpm 8MB 545 KN
320 GB je trenutno kapacitet diska koji ima najbolji omjer ulozeno/dobiveno.
moj prvi izbor nebi bio hitachi, dakle ako nemora biti sve iz VeMila preporucam Samsung T166 320 GB.
takodjer nije losha ni opcija diska od 500 GB (ni diskovnog prostora, kao i RAM-a, nikad dosta))
DVD-RW LG GSA-H42N Black 219 KN
dobra LG SATA DVD +- RW przilica.
PSU Fortron PNF 350W 208 KN
neka ne zbunjuje "mala" nazivna snaga ovog napajanja, ova konfiguracija (i mnogo jace konfiguracije) su vrlo lako pogonjene s ovi napajanjem. ovaj model je nahvaljen po PCE forumu
ovdje moje preporuke staju, jer ja sam s designom kao Ljerka s hardware-om

ovo sto sam ja napisao se zajedno kosta 2550 KN,dakle ostalo je josh 1500 ili 2000 KN za:
* bezicnu tipkovnicu i mish
* bezicnu mreznu karticu
* bluetooth
* kuciste
DaNiJ3L
EDIT: sve komponente su s cijenama iz VeMila