View Single Post
Staro 21.08.2007., 17:41   #2
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
komentiranje cijena koje su iste/vise od onih u ducanu

Naravno,radi se o komentiranju cijena.Dakle odnosi se na članak slijedeći :
  • zabranjeno komentiranje cijena koje nisu više nego u trgovini (pogledati opširnije upute za takve slučajeve), zabranjeno komentiranje na nepristojan način

Nadalje,opširnije u pravilima piše i ovo :
  • komentiranje cijena je dopušteno samo ako je netko postavio bezobrazno višu cijenu od prodajne. Tu molimo na odgovornost članova i zrelost prilikom odgovaranja na takve teme. Samo stavite link na nižu cijenu u trgovini i lijepo objasnite kako je cijena previsoka.

Smatram kako bi se,kod eventualno zainteresiranog kupca tako nešto,kao i većina drugih stvari trebala preseliti na PM.
Zašto ovo?Potakla me jedna tema gdje čovjek pokušava prodati karticu,a mi smo napravili dernečenje od teme,aa i jer sam i ja imao sličnih iskustava premda je moja cijena bila 300kn niža od prodajne.Uopće nije ugodno kada ti netko tako uleti u temu.Jednostavno se prelista tema,kažeš za sebe neki komentar i svi sretni.Jedan član mi je ukazao na to kako se pri takvoj prodaji pokušava zeznuti neupućenog kupca.Vjerujem da je to ovdje relativno nemoguće,i da je nabava u bookmarksima većine korisnika ovog foruma,te nema potrebe u svakom threadu s visokom cijenom postavljati link na nabavu.Vrlo vjerojatno da svatko tko kupuje provjeri i cijenu na nabavi.Tko je zainteresiran u pm može staviti link i ukazati da e cijena previsoka i dogovoriti se o korekciji cijene ukoliko je prodavaču u cilju da svoju robu i proda.A nabavu i komentiranje cijene ostaviti kada prodavač izričito traži procjenu.
E sada,kako privoliti članove koji to,recimo tako,vole raditi.Infractionsima npr.,bilo koja druga "kazna" bila bi preoštra.Zanima me što misle ostali člaovi foruma ili neki od moderatora.

EDIT:jelc hvala,baš sam ti krenuo pm pisat,nisam vidio dok sam pisao thread
žile je offline