TEAC - izvrsne CD prže, sve do 48x modela. Osobno imao CD-W516EB i CD-W540E, kao i CD-ROM CD-540E, imao iskustva s CD-W512E itd. CD prže bile su im u rangu s Plextorom, samo uz nešto nižu cijenu. Koristile su isti čipset (Sanyo) koji je Plextor koristio na svojim CD pržama i donedavno na DVD pržama. Kvaliteta snimanja bila je uvijek izvrsna, čak i na slabijim medijima.
*nostalgični mode on*
Posebno sam zadovoljan bio s 40x modelom koji je imao buffer od 8MB, Mt. Rainier podršku, jednu vrstu OPC tehnologije kakva se danas koristi u većini DVD prža itd., i po meni je jedna od najboljih CD prža u povijesti. Čitao sam prije par godina jedan review gdje su isprobavali kvalitetu izrade i robusnost na način da su probali koliko CD-ova uzastopno prža može snimiti prije nego otkaže poslušnost i odbije snimati ili napravi coaster. Uglavnom, bolje prže uspjele su snimiti uzastopno 10-15 CD-ova, a taj TEAC model je snimio 30 kad su odustali od daljnjeg prženja... I dan danas je kod buraza u kanti (a on ne zna kakav dragulj je to), bila bi i kod mene da je maska crna...
*nostalgični mode off*
Uglavnom, od 48x modela naovamo, Teac je počeo rebrandati proizvode drugih proizvođača, tako da ne preporučujem nikome kupnju istoga...