View Single Post
Staro 21.08.2007., 12:01   #9
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Namjeravan ubost novi "desktop" jerbo moj 959NF vise ne zadovoljava.
Naime pravi razlog moje dvojbe je S-PVA matrica na "velikom bratu", koliko sam cuo S-IPS na "manjem bratu" je bolja matrica a posto je upola jeftiniji zasto ne 2x20" (razmisljam cak i o neWS).

Zanima me konkretno misljenje nekog ko ima iskustva sa dual desktopom posto ja nemam, kolko smeta sto je po sredini procjep u radu te sto je opcenito bolja solucija.

Namjena je web,video,Photoshop,flash,Catia,ProE,Solidworks,AutoCAD....

Igrice nikako!!!
Svakako 2x20''.Mogućnosti sa Dual displayem su velike i olakšat će ti rad do maximalne granice.Ono u sredini ti neće smetat,sve je stvar navike.I sam sebi kontam nabavit još jedan Dell jer jednostavno imam potrebu za tim. SuperUnknown ti je sve ostalo reko

Citiraj:
Autor ZZZZ Pregled postova
E oprosti što se ubacujem u tvoju temu, ali imam jedno pitanje u vezi Dell 2007WFP monitora.

Zašto je tolika razlika u cijeni između ADM-a i Ve-mil. Jeli u ADM-u nešto starija verzija monitora, ili u Ve-mil je ostalo kada su oni nabavljali po višoj cijeni pa neće zbog toga da snize cijenu?
Jednostavno mi nije jasno kako može biti tolika razlika u cijenama.
Pa molio bi ako netko mi može objasniti o čemu se tu radi?
Jednostavno ADM ima bolje cijene

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
U tom slucaju 2x20" je daleko bolji izbor od samo jednog (ma koliko velikog monitora). Doma radim na 24" i 19", na poslu obicno na 2x24", jednostavno blagodati dodatnog monitora su neprocijenjive. Neke velike filozofije kod toga u pravilu nema, samo spojit dodatni monitor, Windowsi ce ga sami prepoznati i razvuci desktop preko njega i tog trenutka tvoj preporod moze poceti Uz 2 monitora, nezaobilazan program mi je i Ultramon, koji daje nekoliko zgodnih opcija pri radu s 2 monitora, npr. 2 nezavisna taskbara, 2 nezavisna wallpapera, mogucnost podesavanja shortcuta za prebacivanje prozora s jedan ekran na drugi (ili treci). Uglavnom, 30" gamad su lijepa za oci, ali dvaput je dvaput....
Potpuno se slažem.Prekjučer sam baš isprobavao Ultramon i program ima gro mogućnosti i jednostavno ni jedan dual i ili triple sistem ne ide bez tog programa,baš digne sve na novu razinu.

Citiraj:
Autor mcclarion Pregled postova
da ali .. gledanje nekih filmova ili igranje na 2 monitora .. ne znam nekako mi nije naj sretnije ..
Dual sistem ti je predviđen za rad u programima i windowsima.Možeš se i igrat na oba odjednom,samo to meni recimo ne igra neku ulogu.Ako ću se već igrat onda ću koristi jedan,a drugi ugasit.Prednost ti je radna površina od 102cm

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
probaj odvrtit (ako vec nisi) neku noviju igru (npr. neki FPS) i reci mi jel kuzis kakav ghosting/motion blur.....i koja je rev? A04? btw gdje pise koja je rev?
Gnomisa sine ja imam Della već 9mj. i predobar je monitor,nikakav ghosting ništ.Monitor je maltene savršen.A pogotovo sad kad je pao na 3100kn što je ga stavlja u best buy.Tako ako si u mogućnosti kupi ga,ako ne onda uzmi samsunga i gotovo
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote