View Single Post
Staro 21.08.2007., 07:58   #71
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
fakat citajuci ovo covjek nezna kaj bi kupio.

no, znam odavna cinjenicu, i wolverine nema veze s mnoziteljem, da recimo ta magicna oznaka kod procesora znaci njegovu kvalitetu. SVI, ali bas svi procovi prolaze iste testove stabilnosti. i naravno, neki produ neki ne. zavisno kako je koji proc izdrzao torturu, takvu nomenklaturu i dobije. neki rade na 2ghz neki na 2,5 neki odma idu u otpad. kako se potrefi. no sigurno neki polovan nece dobiti oznaku e6850 ako nije zadovoljio bas SVE testove i torture. upravo zato se i manji recimo to tako procovi daju mega klokat jer su to ionako iste stvari. nekima pukne mega ili dva casha pri testiranju, druga dva se pokazu dobrima, i eto...nije e6600 neka bude e4400. a hrabri ga doma mogu nabildavati koliko hoce. u garanciji lijepo pise da to ne rade. i stvar je sasvim jasna.

nebi me cudilo da je tako i memorijama. siguran sam da si takva imena info opreme nebi bas dopustila da su im 5600 i 8500 pa cak i 10000 isti qrac, a samo razlika u postavkama. mozda, imenom chipa jest to ista stvar, no proizvodac sam garantira za ovaj od 10000 da ce tako i raditi. dok za ovaj 5600 nisam siguran da daje ruku u vatru da ce bas prestabilno raditi maksimalno opterecen.

znaci, proizvodac daje garanciju da ce u garantnom vijeku upravo ta 10000 mema raditi kako spada. dok 5600 6400 itd nece. no hoce na deklariranoj snazi. i tu opet dolazimo do hrabrih krajnjih korisnika, koji piskaraju po forumima hvaleci se koliko ide njihov khm jeftini ram, i kako su super pametni jer nisu kupili skupi ram.

mozda i jesu u pravu. no, isto tako citamo koliko je problema s bootanjem, plavih ekrana, stekanja igara, rusenja sistema itd itd...citajuci izmedu redova, svi imaju pomalo klokane komponente, koje su sasvim dovoljan faktor da nekaj u sistemu pode naopako. mozda deset puta klokani ram odradi svoje, no 11 put ce puknut. pa ces reci, a hebe me maticna. onda opet kad peti put pukne, zastekalo napajanje. pa sad kad drugi put pukne, reci ces, bemti memoriju a kad nije ona vec je dosao red da pukne klokani proc.

i tako u krug. trazis rjesenje i trazis, a ono se mozda ipak nalazi u kupnji deklariranog i skupog hardwera kojeg nemas nikakve potrebe klokati. niti onda ulagati u dodatna hladenja. pa kucista. pa koje sve ne pizdarije, tako da na kraju ispadne isto kao da si dao par sto kuna vise i lijepo upiknes stvar a ona radi.

a mozda se ipak isplati stedjeti pa sve opet radi.

a mozda....

mozda su u sumi
Gradjanin je offline