View Single Post
Staro 21.08.2007., 02:50   #58
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
evo sta ti je moja preporuka, htio sam napisat u ranijem postu al nisam imao vremena:

ajmo redom:

nabavi si dobru konobarsku tacnu, i preko zime kad imas vremena nakrcaj je casama, bocama, kriglama, nek sve bude puno vode, i ojde sa njom po kuci, stepenicama gore-dolje, tj vjezbaj!! prvo nek ti neko ukratko objasni kako se drzi i sl. obavezno stavljaj vinske case na stalku jer najlakse padaju
nosi i prazne i pune case, punima se vjezba ruka (ne, ne radit ono, ne pomaze), prazne se ljuljaju ko lude pa vjezbas koordinaciju)

zasto ovo?? evo zasto, preko ljeta se na otocima (srednja i juzna Dalmacija, a i sjeverna vjerojatno) masovno traze konobari, ne vrhunski konobari vec bilo kakvi (znam neke koji su tamo dosli radit a nisu veze s tim poslom imali), a place su...AJME!! po nocnim barovima se redovito zaradjuje po 5-6K, plus minimalno 100-200kn baksisa dnevno, imam prijatelja i par poznanika koji tako rade, npr frendu je Svicarac 100€ ostavio jednom, ja tolko u tjedan dana skupim,

kad krenes u srednju fino otpeljas priko lita na Jadran i imas godisnji i zaradu, i ne treba biti otok mozes i na obali (place su uglavnom dosta nize) biti, predost je sto je tu more, nikad ti nece bit dosadno, upoznas masuuu ljudi, a i curice padaju na barmene i konobare fatalno, procesore, ovekloking i kompove niti spominjat, odma te pogledaju onak...znate vec

ovo ti govorim jer u masu klubova i restorana koje posjecujem ljeti (a takvih je pouuunooo, od St-a do Makarske, i sire...) redovito rade "inland" konobari, pomocnici u kuhinjama, barmeni i sl, i svi koje ja poznam su prezadovoljni, fino se uci po netu o picima (ne, e to, to samo lajv striming ), kako se sto spravlja, imas pravila tipa sa koje strane stavljas case, sa koje tocis juhu i sl s*anja...pa se educiraj/te (ovo preporucam svima koji su u srednjoj, a i starijim lincinama koji sve poloze na faksu),

ja bi ovo 100% radio da vec nemam osiguran odlican posao svakog ljeta, di je ekipa super i sl,

i da ne misle svi da je sve ovo tako lako i savrseno ko sta izgleda, posao treba trazit vec prije Uskrsa, i dobro se raspitat o mjestu di se ide radit da ne zavrsite u rupcagi nekoj

eto ovaj post, (tema) je mzda trebao bit napisan negdi pred 4-5 miseci, jer meni se cini skroz bezveze ic brat kruske i bundeve za 50-ak kn kad se tu kod nas trazi ljudstvo na veliko

LP

Zadnje izmijenjeno od: bobe. 21.08.2007. u 03:03.
bobe je offline   Reply With Quote