evo sta ti je moja preporuka, htio sam napisat u ranijem postu al nisam imao vremena:
ajmo redom:
nabavi si dobru konobarsku tacnu, i preko zime kad imas vremena nakrcaj je casama, bocama, kriglama, nek sve bude puno vode, i ojde sa njom po kuci, stepenicama gore-dolje, tj vjezbaj!! prvo nek ti neko ukratko objasni kako se drzi i sl. obavezno stavljaj vinske case na stalku jer najlakse padaju

nosi i prazne i pune case, punima se vjezba ruka (ne, ne radit ono, ne pomaze

), prazne se ljuljaju ko lude pa vjezbas koordinaciju)
zasto ovo?? evo zasto, preko ljeta se na otocima (srednja i juzna Dalmacija, a i sjeverna vjerojatno) masovno traze konobari, ne vrhunski konobari vec bilo kakvi (znam neke koji su tamo dosli radit a nisu veze s tim poslom imali), a place su...AJME!! po nocnim barovima se redovito zaradjuje po 5-6K, plus minimalno 100-200kn baksisa dnevno, imam prijatelja i par poznanika koji tako rade, npr frendu je Svicarac 100€ ostavio jednom, ja tolko u tjedan dana skupim,
kad krenes u srednju fino otpeljas priko lita na Jadran i imas godisnji i zaradu, i ne treba biti otok mozes i na obali (place su uglavnom dosta nize) biti, predost je sto je tu more, nikad ti nece bit dosadno, upoznas masuuu ljudi, a i curice padaju na barmene i konobare fatalno, procesore, ovekloking i kompove niti spominjat, odma te pogledaju onak...znate vec
ovo ti govorim jer u masu klubova i restorana koje posjecujem ljeti (a takvih je pouuunooo

, od St-a do Makarske, i sire...) redovito rade "inland" konobari, pomocnici u kuhinjama, barmeni i sl, i svi koje ja poznam su prezadovoljni, fino se uci po netu o picima (ne, e to, to samo lajv striming

), kako se sto spravlja, imas pravila tipa sa koje strane stavljas case, sa koje tocis juhu i sl s*anja...pa se educiraj/te (ovo preporucam svima koji su u srednjoj, a i starijim lincinama koji sve poloze na faksu),
ja bi ovo 100% radio da vec nemam osiguran odlican posao svakog ljeta, di je ekipa super i sl,
i da ne misle svi da je sve ovo tako lako i savrseno ko sta izgleda, posao treba trazit vec prije Uskrsa, i dobro se raspitat o mjestu di se ide radit da ne zavrsite u rupcagi nekoj
eto ovaj post, (tema) je mzda trebao bit napisan negdi pred 4-5 miseci, jer meni se cini skroz bezveze ic brat kruske i bundeve za 50-ak kn kad se tu kod nas trazi ljudstvo na veliko
LP