20.08.2007., 17:51
|
|
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Autor mirkoB
Ako nisu admini, imati će problema kod instaliranja nekih programa, bez obzira što imaju full prava na svojoj particiji.
Instalacija piše po sistemskom disku (c  , pa je pitanje hoće li imati prava pisanja u Program Files i Windows foldere. Ovaj problem se da riješiti stavljanjem korisnika u grupu Power Users, ili ako voliš više sigurnosti a manje udobnosti, možeš ručno dodijeliti prava pristupa na te foldere svim korisnicima (cacls.exe, a može se i iz GUI-a).
Drugi problem je ovaj: Neki programi jednostavno zahtijevaju admin prava za instalaciju jer dodaju svoje servise i/ili pišu po dijelovima registry-ja po kojima obični korisnik nema pravo pisanja. Riješenje za ovo ne znam, no znam da čak i kad kao obični user koristiš command prompt otvoren pod admin accountom, nije moguće instalirati sve što hoćeš. Neki put baš treba ulogirati admina.
|
Ja sam napravio da samo admin (ja) imam pravo instalirati bilo kakav program i tako sta, a svaki korisnik ima pristup c: ali samo read/execute... Tako da nemam zezancije s onim kako je netko nekome nesto obrisao ili tako sta... svatko ima svoju particiju i nema pristup tudjoj... Na svojoj particiji ima programe koji su namjenjeni samo za njega, a oni zajednicki se nalaze na c: ... Jucer sam navecer sve lijepo isproba i funkcionira bez problema...
|
|
|