Tema: Metronet
View Single Post
Staro 20.08.2007., 16:04   #309
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ja na to gledam ovak:
Svi provideri daju normalnije cijene samo ako uzmeš full uslugu.
Dakle telefon, net i telku...

Mi smo sad trenutno u jedinstvenoj prilici gledati Croatel (MPEG-4) i program koji emitira firma Odašiljači i veze (MPEG-2) preko bilo koje DVB-T kartice...

MPEG-4 je budućnost iako se lijepo vidi degradacija slike u usporedbi sa MPEG-2, jednostavno je isplativije kad možeš utrpati u jedan multiplex duplo više programa nego sa starim MPEG-2.

Croatel trenutno emitira u 9.7 Mbit/s HD i lijepo se vidi na računalnom monitoru razlika...da to probamo ugurati u 6 Mbit/s bila bi šljuka od slike.
Tak jasno da oni žele ponuditi prihvatljivu a ne kaj bolju kvalitetu ali tih 6 Mbit/s za full HD je ipak premalo.

Zato sam ja malo skeptičan po pitanju toga da bi nam mogli na postojećoj infrakstrukturi ponuditi net, telefoniju i HD....

U mojoj zgradi gdje mi je skviknula linija kad su još dva stanara uzela ADSL sigurno ne

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote