View Single Post
Staro 24.01.2004., 01:14   #8
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Re: 5.1 ili 2.1 i preporuke

Ne postoje 2.1 ili 5.1 zvučnici...postoje KOMBINACIJE tih zvučnika.Postoje DVOSISTEMSKI (bas-srednjetonac + visokotonac) , TROSISTEMSKI ( odvojen bas,srednjetonac i visokotonac) te PLANARI (zvučnici aluminijskih lamela koje proizvode zvučne valove strujnim titranjem velikih aluminijskih površina,kao što su moji Magnaplanar SE 11).Tebi treba VIŠEKANALNO surround pojačalo,linija Aiwa ti tu ne pomaže,da bi mogao razdijeliti zvučne signale na frontalni pojas,bas pojas i efekt pojas.Na zvučnoj kartici imaš IZLAZE za subwoofer,centralni, prednje lijeve i desne te stražnje lijeve i desne zvučnike...kod 7.1 sistema imaš 2 lijeva i desna subwoofera te CENTRALNI stražnji(moja kućna kombinacija).Takve iste ULAZE imaš i na višekanalnim pojačalima.Ako imaš Creative Labss Audigy Platinum ovo si sve riješio spajanjem OPTIČKOG DIGITALNOG KABLA.Meni radi "solidno" jer imam perverznog frenda koji je htio da mu spojim kompjuter na svoj projektor za kućno kino da bi vozio neke autiće igricu...stjeral sam ga za 2 minute.ostalo ti stiže u tvoj privatni kaslić s porukama...malo je podugačko al buš riješil...

tin. je offline   Reply With Quote