Tema: Biciklisti
View Single Post
Staro 19.08.2007., 23:43   #96
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Upravo mi se Costa pohvalio sa novom pilom i dao link od teme. Ovo dole mi je upalo u oko >

Citiraj:
Autor Stab Pregled postova
...samo ti je prednost kod hodrulickih diskova,necvile po kishi,imaju groo bolju modulaciju,jace koce,manje odrzavanja etc.Mehanika je manje vishe za djecu (10-14 godina)..Ja da sam na tvom mjestu dao bi razliku 300-400 kn i uzeo si hayes nine..odlicna disk za prvu ruku...
S ovim se nikako na'jbi mogao sloziti. Uvjek sam bio hidraulicar i jasne su mi prednosti i mane. Zadnja prodana pila je bila kompletna XTR-ka i nakon toga, po prvi put sam na novom uzeo upravo mehanicke nakon provjerene preporuke ljudi i (vrlo konzervativnih hidro) vozaca. Od trenutka pojavljivanja AVID-a i BBDB7 (sada BB7) stvari su su znatno drugacije. Prvo, pomeo je mehanicku konkurenciju. Ujedno i jedino ime koje se ravnopravno stavlja uz hidrauliku (kvalitetnu) bez ikakve zadrske.

Malo sam bio skeptican ali kad sam vidio tko ih sve koristi... nakon tjedan koristenja, bio sam jednostavno odusevljen.

Ukopavaju na mjestu bez zadrske. Jednostavno zadivljuju svakoga tko ih proba. Savrseno lako odrzavanje. Sa ovim trenutnim poretkom stvari, nemam se razloga gnjaviti sa hidraulikom. O cviljenju (?) nema ni govora ni po najvecoj kisi a takve voznje su mi inace najdraze. Kad ga najvecim mlazom vode predjem, potreban je samo jedna jedina jaca presura po rucki i nema ni šuma a kamoli cviljenja. Posebno ne kad mi ih maestro Cesnik podesi do savrsenstva.

Jedina finesa koja bi isla na racun (kvalitetnih modela) hidraulike ako bi bas cjepidlacio : > Malkice finije doziranje i direktniji inicijalni osjecaj (donekle podesavanjem sanirao) kod prvog stiska rucke. Micro modulacijske nijanse i ama bas nista opipljivo drugo.

Jedina mana 7-ce je to sto sa svom (AVID) opremom na kraju kosta skuplje od mnogih hidraulickih modela. Ali zato vrijedi svaku lipu.

Zato onima koji hoce super jednostavno odrzavanje i vrhunsko zaustavljanje... deklarativan odabir tek' koje hidraulike koju biraju iskljucivo prema financijama... pokazat ce se kao downgrade naspram Avid 7-ci.

Da bi se iskoristile do kraja, moraju biti sa AVID sajlom i Speed dial-cima... inace, bolje ih ne uzimati. Kad se fino podesi, malo kome ce ostaviti sumnju u svoje sposobnosti.

Ponavljam, rotorisao sam na XTR hidraulici i mislim da mi daje dovoljnu objektivnost da procjenim sto sam izgubio i sto dobio

Ali lako za mene, dovoljno je pogledati sve rasprave vanka ali i kod nas na temu AVID 7-ce (hr.rec.bicikli) i koliko se hidraulicnih vlasnika vise ne zeli vratiti nakon AVID-a nazad. Neovisno o voznji ili modelu. Koliko hidro vozaca sa nevjericom gleda na AVIDA nakon sto prvi put zakoce.

Topla preporuka svima koji slazu i kupuju novi biciklino.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 20.08.2007. u 02:00. Razlog: prebrzo pisanje ima i svoju twins-slovnu cijenu :)
Visage je offline   Reply With Quote