OK, dečki vidim da smo se krivo razumjeli...
pod tipkovnicom nisam mislio na samu tipkovnicu u usporedbi sa HP-om, jer znam da je HP također solidno izrađen iako je kompletno plastičan. Ja sam mislio da izvadi tipokovinicu iz laptopa i pogleda kak je to unutra složeno jer Thinkpad kompeltno magnezijski iznutra, dok je HP ili kompletno ili večinom plastični. Na to sam smilsio... evo za primjer T60 iznutra
Što se tiče grijanja... razgovarao sam sa dečkom koji radi u prodaji i kupio si je HP laptop sa Sempronom i sam kaže da se užasno zagrijava i da nema šanse da ga drži na nogama, pretpostavljam da je mislio onda na nx6325 seriju onda a ne nx7300, moja isprika zbog toga. Osim toga nx7300 mi puno manje i ljepše izgleda od pomalo glomaznih 671x serija jer imaju iznad ekrana deblji plastični rub i donji dio je dosta deblji, no možda zbog toga imaju bolje hlađenje.
po pitanju ekrana i rezolucije ste potpuno u pravu, HP je prvi to uveo u segment ispod 10k i tu Lenovo kasni. Prvo korak prema tome je n200 serija, nadam se da budu slično nastavili u Thinkpad seriji ali čisto sumanjm jer su torškovi proizvodnje sigurno daleko veči a i hrvatsko tržište nije baš bajno jer največi dio prodaje čini entry segment.