19.08.2007., 15:07
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Autor CatKiller
@Brown Acid
Pošto je, kao što i sam kažeš, namijenjen mlađoj osobi, možda bi najbolje bilo da se odluči za 17" notebook sa jačom grafikom? Pogotovo ako ga neće prenositi tako često (npr. studiranje u drugom gradu). Ako će ga koristiti kao desk replacement, nema smisla ulagati u neku "poslovnost", to je kao da kupujem obuću za trčanje i uzmem cipele
Veći ekran je u tom slučaju vrlo opipljivi plus, kao i npr. numerička tipkovnica. Pošto je odlučio odvojiti 10k kuna za mašinu, sigurno će i kvaliteta izrade biti na nivou.
Zbog nekih specifičnih zahtjeva svog posla, trenutno imam ovaj HP koji si gore spomenuo (nc8430) i nemam nikakvog prigovora, stvarno odlično radi i služi me na putu. Soft-moddao sam x1600 u fireGL i autoCAD je presretan.
Prije njega imao sam 17" MSI slične vrijednosti (oko 10k) i rad je bio ugodniji (ponajprije zbog velikog ekrana i numeričke tipkovnice), grafika dosta jača, dok mi je svakodnevno nanašanje bilo dosta mrsko (iako se vozio u autu).
|
ili neki HP NX9420 serije, sada im je cijena pala kada su novi modeli izašli, recimo ovaj:
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=5348&catid=19
gotovo iste komponente kao i ovaj što hoće, ali 17" ekran..
|