View Single Post
Staro 19.08.2007., 14:17   #15
Lesa
Premium

Lesa's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor igx Pregled postova
kao šta drugi ovjde preferiraju i guraju HP tako ja guram Lenovo jer ga i koristim. Gdje je tu problem?

Da li nešto do toga nije istina šta sam napisao u svojim postovima?
nisam vidio da netko preferira HP, jednostavno kada držiš 50% tržišta kao oni u HR iznimno su vidljivi i postaju stanovita referenca za usporedbu. Također oni jedini probijaju cjenovne granice za SXGA i WSXGA ekrane. Prethodnik ovoga modela NX6325 je bio prvi jedini koji je za 6500kn davao X2 proc, SXGA ekran i ostale jako dobre karakteristike. Ovo mu je direktni nasljednik i cijena je fantastična za ovo što nudi. Nešto veće zagrijavanje mislim da je mala stvar u usporedbi karakteristika za karakteristiku ova dva laptopa.

Ja smatram neistinom tvoje tvrdnje o tipkovnici. HP ima gotovo jednaku kvalitetu tipkovnice kao Lenovo sad. Meni čak i više pašu HP-ove jer pružaju jači otpor nego sadašnji Lenovo. Ovo tipkam na Thinkpadu T21 i novi modeli kao ovaj R60 imaju dosta lošije tipkovnice. Isprobano.

Druga neistina je da se 7300 serija sa AMDom zagrijavala. Jer 7300 serija ima samo Intel procesore. 6325 serija i sada nova 6715 ima AMD-ove komponente.
Ovo smatram da si se zabunio ili nisi baš radio sa HP-om.

Uglavnom, pasalo nekom XGA ili WSXGA manje je važno. Ovaj R60 je stari model, ostao na lageru. Realno ima lošu cijenu za ono što daje, dijelom i jer je stariji model. Puno lošije komponete od ovoga HP-a, kvaliteta izrade jednaka ili čak bolja kod HP-a. Jednostavno Lenovo trenutno nema dobar model u ovom midsegmentu, a da je Thinkpad. Nadam se da će dolaskom R61 serije malo doći do pameti i dati dobre modele van jer kada se pogledaju direktno ova dva kao cjenovni par, vidi se zašto HP ima 50% tržišta, a Lenovo 12% i pada već dva kvartala.

Edit: ovaj Lenovo N200 koji je igx predložio je jako dobar model; curi sam uzeo N100 prije godinu dana, sa Celeronom i 512Mb memorije, sve apsolutno leti, kvaliteta izrade je IMHO najbolja u budžet segmentu, dobra tipkovnica, iznimno čvrste šarke i kućište. Odličan laptop, no opet cjenovno je po meni previše iznad ovog HP-a, makar imao Santa Rosa platformu. Da recimo ima isto 2Gb memorije i da se nadokupljuje jamstvo na tri godine, bio bi jako blizu cijenom i odličan izbor. Eventualno disrektna grafika može biti prednost, no treba pogledati kolika je razlika u performansama sa ovom HP integriranom..

Zadnje izmijenjeno od: Lesa. 19.08.2007. u 14:48.
Lesa je offline   Reply With Quote