View Single Post
Staro 18.08.2007., 11:04   #851
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Iskreno milsim da se opravdano neki sprdaju/sprdamo iz takve ekipe koja radi gluopsti, npr ja nisam nikad pročitao pravila foruma, bar ne cjela ono ajde za tržnicu i tako to da ali sad da sam sve čitao ne baš...

Ali postoje neka pravila općeg bontona u informatičkoj sredini a jedno od njih je da se na javnim mjestima ne diskutira o piratluku, tako je i u svim časopisima i svim forumima i svim siteovima o hardwareu, softwareu ili bilo čemu koji nisu u jednoj od bezzakonskih zona (Rusija, daleki istok neke zemlje) u kojima vlada ne priznaje pravo copyrighta i nema zakona po kojem ih neko može tužit (autore tog sitea ne članove) za hostanje takvog sadržaja...

Stvar je da potencijalno bi dečki iz pceksperta mogli imati gadnih problema da toleriraju takvo pisanje i ja podržavam to pravilo koje ne postoji bez razloga...

Uostalom nije baš da se zatire svaka diskusija, otvoreno možeš raspravljati "tehnološke" pojedinosti neke zaštite ili bilo čega jer to i nije tajna informacija niti kršenje ičijeg copyrighta ako ja sad s tobom diskutiram o tome na koji način securom kontrolira dali je DVD originalan...

A za konkretne slučajeve uvjek se može diskretno nekome ko pita reći - oko detalja se javi na PM istina nekad se malo previše revno ide u juriš od strane nekih članova ali to je tako, ima nas raznih...

A inače moderatiori rijetko baš na prvu loptu idu nekog bananirati, obično je to kod ponovljenih prekršaja slučaj, bar sa onima koji su duže vrijeme tu, a oni koji su 2 dana registrirani i u 5 postova pitaju 4 puta kako mogu crackati neku igru, treba li komentirati...?