View Single Post
Staro 14.08.2007., 18:15   #2
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
ma nije generalno sranje...

router sa wirellesom se u biti uzima ako imate računalo koje ne možete spojiti sa kablom jer je previse udaljeno ili ne želite bušiti zid zbog žice i slično...
još češće se uzima ako imate laptop, jer svaki imalo noviji laptop ima u sebi već ugrađenu wirelles karticu

ovaj post nije ništa strašno... u biti govori da ako želite mjenjati postavke na routeru ne možete jer dotični provider ne dopušta takve stvari iz jednostavnog razloga jer je router zapravo u najmu, a nije vaše vlasništvo... za korisnika kao što ste vi to ne pretstavlja problem jer svi podaci koji će vam trebati za spojiti se na router/Internet bilo žično ili bežično će vam biti dostavljeni od strane tog providera

također, nakon drugog čitanja vašeg posta trebam nešto napomenuti:
nemojte brkati bežični Internet i bežični router... pod bežičnim Internetom se obično podrazumijevaju tehnologije kao što su WiMAX ili UMTS, a ovo što vi razmatrate uzeti je zapravo ista tehnologija koju i sada koristite (ADSL), samo što ćete imati opciju spojiti se bežično na router, recimo sa laptopom, ali taj router će i dalje biti spojen žicom u telefonsku utičnicu i dalje na Internet... u pravilu, u ponudi naših providera, svi wirelles routeri imaju i portove za žično spojiti računalo, kao što sada imate složeno...

ovo što sam napomenuo, zaključio sam iz vašeg posta... da bi stvar bila jasnija, možda bi bilo bolje da napišete sa kojeg providera se prebacujete na kojeg...

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote