View Single Post
Staro 14.08.2007., 18:02   #51
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ja sam sa 16 radio na baušteli s mramornim i granitnim pločicama,zaradio sam 2400kn za 200 radnih sati (=UŽAS ),koji su mi usput slomili kičmu i kupio najskuplju karticu na koju sam naišao,IMHO najgluplje potrošen novac u mom životu,koji je doveo do toga da sam kompjuter 10 puta raskopo i rasprodao ovdje,a novce ispišo ili ispovraćo.
Ove godine opet radim u istoj tvrtci,ovaj puta na, što se kaže "terenu" na otoku Ugljanu (inače sam iz SB) u poslu remonta američke naftne platforme ovdje u škveru.Pošto sad imam SSS imam posao s većom odgovornosti i naravno većom plaćom,koji mi opet lomi kičmu pošto radim u terminu od 07-19,bez obzira što neradim opet fizikaliju-uglavnom sam u uredu za kompjuterom ili komuniciram s Amerikancima u slučaju potrebe pošto sam jedini koji zna eng.,ili u iznimnim situacijama idem na skelu radit fizikaliju.
Sad ***iga,za uzrast od 14 godina,najprimjerenija je benzinska i cirkus izvodit po tuđim šajbama-što sam usput one godine odbio radit kad sam radio s pločicama.Iako može i gradnja,na mješalici bit i sl. jel kako god okreneš on je tamo na crnjaka i dođe li inspekcija rada gazda je izgorio.Treba samo imat volje za radit,i bilo kakva motivacija je dovoljno dobra.
Ove godine ću pametno utrošit pare,možda zamjenit mobitel i obnovit komp pošto je pola komponenti od buraza max 1500kn bi dao za to,ostalo na banku,jel izrasteš u glavi,shvati se da ne moraš imat turbo nabrijanu grafičku da i igre lete u xxxx broj frameova,jer mi komp treba za faks i znam koliko mi treba bez obzira što ću imat love za quad core komp-jednostavno shvaćam da mi netreba jer ne sjedim a kompom više uopće toliko.Ali uvijek postoje djeca koja imaju snage 24/7 biti pred ekranom i igrat,uostalom i ja sam bio takav i gulio starom kožu s leđa da bi se ja što ugodnije igrao.Kada sam i kupio one godine karticu,vrlo brzo je to u meni počelo jenjavati.Inače sam ovdje privremeno zaposlen i u 10.mj postajem brucoš na vern-u,tako da para nikad neće biti dosta...
BTW,ima li ovdje koji vernov student/diplomant?
žile je offline   Reply With Quote