View Single Post
Staro 14.08.2007., 15:44   #7
grisogono
Registered User

Datum registracije: Aug 2007
Ja se bavim slicnim razmisljanjima i cini mi se da je 13.3" bolje nego 14.1". Sad imam HPov stroj sa 15.4" i rezolucijom 1280 x 800 i cinilo mi se da nista ne bih vidio na ekranu kad bi stvari bile sitnije nego sto su na tome. S druge strane taj stroj mi je tezak i velik (dugacak), pa sam htio nesto manje i kod frenda sam pogledao Toshibu U200. Display je od 12.1" a rezolucija je isto 1280 x 800 pa sam mislio da se na njemu nista nece vidjeti. Tako i izgleda dok je ugasen, ali kad ga upalis skuzis ta je taj Toshibin TruBrite display toliko ostar da vidis sve bez problema.

Jedino mi je na tom stroju glupo sto je rub oko displaya sirok i ocito je da bi u to kusicte mogai ici veci display pa se zapitas zašto kuciste nije manje. Odgovor je jednostavan, tad bi tipkovnica bila takva da bi jednim prstom stisnuo tri tipke. Dakle, kad pogledamo odnose velicine kucista i velicina displaya, cini mi se da je to kod 13.3" optimalno. Za 12.1" kuciste je obicno dugo 30cm, za 13.3" dislplay (tj. 1.2" odnosno 3cm vise) kuciste je dugo 31cm, a za 14.1" display (tj. 0.8" odnosno 2cm vise) kuciste je obicno 34cm dugo. Naravno, to obicno prati i odgovarajuca debljina i tezina pa mi se u tom smislu 13.3" cini optimalno.

Ja za sad pucam na Toshibu U300 koje se tek pojavila kod nas. Tezina ja malo ispod 2kg, i s procesorom na 2GHz, 2GB RAMa i 200 GB diska, kosta oko 10000 kn (cak sam negdje vidio za 9500). Jedino sto me muci je Dell XPS M 1330 koji ima vrlo slicne karakteristike ali mi se estetski vise svidja od Toshibe. Muci me to sto nisam vidio da ga itko prodaje u HR, pa ne znam ni koja mu je cijena kod nas. Zna li netko?

Najvaznije za kraj. Toshibin TruBrite display sam vidio svojim ocima i mogu reci de je fantastican, pa se pitam kakav je Dellov UltraSharp with TrueLife. Je li ga netko vidio u akciji i zna li tko kakav je u usporedbi s Toshibinim TruBrite?
grisogono je offline   Reply With Quote