View Single Post
Staro 13.08.2007., 11:16   #17
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Gle ja da svojem procesoru povećam za 0.4V napon on je mrtav pod vodenim ili zračnim ali imao sam prilike raditi sa sličnim procem (Barton Mobile) i sa heatpipe coolerom se dobiju dobri rezultati...

A to što voda ima dobar kapacitret ništa ne mjenja na stvari, prvo treba toplu vodu otpremit od procesora a nakon toga treba tu vodu i ohladit negdje i predat je na kraju opet zraku...

Ja sam rekao osrednje i loše hlađenje, ako ti imaš bigwater na svojem procu koji i nije neka pećnice to ne znači da će bigwater ohladit npr quad core na 3.4ghz jelda? Kužiš dobro vodeno hlađenje je određeno relativnim kapacitetom a nije apsolutan pojam...

Nekome su dosta cjevi od 6mm nakoma nisu niti od 12mm, nekome je dosta 150L/h nekome 300L/h a nekome nije niti 2000L/h... Sve ovisi kaj se hladi...

Isto tako i radijator i blokovi itd... Zato je složit DOBRO vodeno pipkav posao a sorry kaj te moram razočarati ali Tehermaltake Sonic tower u dobrom casu bi tvoj procesor jednako ako ne i bolje ohladio...

I da se razumijemo za mene je pravo vodeno SAMO onda kada jsu SVE ključne komponente hlađene vodom, znači CPU, GPU, Čipset pa i Mosfeti ako treba u konkretnom slučaju...

A ja ti preproučam da svoj bigwater premjestiš na neku konfu sa recimo C2D 6600 i 8800GTX i da nam nakon toga javiš kolke su temperature...